Μακρόν σε έφηβο: Θα απευθύνεσαι σε εμένα ως «κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας»

178

Τα όρια της αυστηρότητάς του εξάντλησε ο Εμανουέλ Μακρόν απέναντι σε έναν έφηβο, ο οποίος έκανε το… σφάλμα να τον αποκαλέσει «Μανού» (το υποκοριστικό του Εμανουέλ), σε μια τελετή στη βόρεια Γαλλία, φόρο τιμής στο κάλεσμα του στρατηγού Σαρλ ντε Γκολ για λαϊκή αντίσταση κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Γάλλος Πρόεδρος θεώρησε διδακτικό να μαλώσει τον έφηβο μπροστά στις κάμερες, κάνοντάς του μαθήματα… σεβασμού, ανεβάζοντας μάλιστα και το σχετικό βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ο πιτσιρικάς έδειξε μια παραπάνω οικειότητα απέναντι στον «Πρόεδρο», αλλά η αλήθεια είναι ότι ούτε κάτι προσβλητικό είπε ούτε κάποια άσχημη χειρονομία έκανε. Βλέποντας τον Μακρόν να περνάει από μπροστά του τραγούδησε τον ύμνο του Σοσιαλιστικού Κόμματος και τον αποκάλεσε με το υποκοριστικό του, λέγοντας «Όλα καλά, Μανού;»

«Όχι, όχι, βρίσκεσαι σε μια επίσημη εκδήλωση» του απάντησε αυστηρά ο Εμανουέλ Μακρόν. «Δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι με αυτόν τον τρόπο. Μπορείς να κάνεις σαν ανόητος, αλλά σήμερα ψέλνουμε τον Εθνικό Ύμνο της Γαλλίας και τον Ύμνο της γαλλικής Αντίστασης. Θα απευθύνεσαι σε εμένα ως "κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας" ή απλά "κύριε"», συνέχισε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Το αγόρι με απολογούμενο ύφος, ψέλλισε: «Ναι, κύριε Πρόεδρε».

«Πρέπει να συμπεριφέρεσαι σωστά. Ακόμα και αν κάποια ημέρα θελήσεις να κάνεις επανάσταση, πρώτα πρέπει να αποκτήσεις ένα πτυχίο και να μάθεις πώς φέρνουν φαγητό στο τραπέζι», τον «μάλωσε» ο Μακρόν.