Μαξίμου σε πανικό: Σχεδιάζουν βρόμικο πόλεμο και ναρκοθετούν την «επόμενη μέρα» για να αντιστρέψουν το κλίμα οργής

213

Τις τελευταίες 100 ημέρες στο Μαξίμου βιώνει το πρωθυπουργικό επιτέλειο της συμφοράς που βλέπει καθημερινά το όποιο κυβερνητικό αφήγημα να καταρρέει μέρα με την ημέρα, παρά τους «πρόθυμους» και τους «δανεικούς» βουλευτές.

Είναι σίγουρο ότι το Μέγαρο Μαξίμου το επόμενο διάστημα, μετά και το εφιαλτικό για εκείνη 10ήμερο της πολιτικής ανωμαλίας στη Βουλή το οποίο πλήγωσε ακόμα περισσότερο την όποια αξιοπιστία της κυβέρνησης, θα επιχειρήσει τον υπέρ πάντων αγώνα αναστροφής του δραματικού κλίματος.

Το Μαξίμου πλέον βάζει σε εφαρμογή ένα σχέδιο για να στηρίξει το φαινομενικά «δυνατό» χαρτί του, το οποίο δεν είναι άλλο από τον Αλέξη Τσίπρα και ταυτόχρονα να αλλάξει την ατζέντα ρίχνοντας όποια βέλη της απέμειναν στην φαρέτρα, όσο βρόμικα κι αν είναι αυτά.

Ήδη, το η κυβέρνηση, σε πολιτικό επίπδο, ξεκίνησε από αυτό το Σαββατοκύριακο να ρίχνει στο επικοινωνιακό παιχνίδι νέες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η διαφορά είναι αναστρέψιμη και ότι δεν έχει καμιά σχέση με τις 10 ή τις 12 μονάδες που εμφανίζονται από συγκεκριμένες εταιρείες.

Μάλιστα μία τέτοια δημοσιεύτηκε το Σάββατο, της Prorata και δείχνει διαφορά 5,5 μονάδες ενώ σε άλλη φιλοκυβερνητική εφημερίδα έρευνα δείχνει ότι η διαφορά είναι μόλις στις... 4,1 μονάδες.

Κύριος σκοπός του πρωθυπουργικού επιτελείου είναι να υπάρξει συσπείρωση στις τάξεις των απογοητευμένων ψηφοφόρων και να φύγει το κλίμα ηττοπάθειας που επικρατεί.

Όπως αναφέρουν τα «ΝΕΑ», στόχος των δημοσκοπήσεων είναι να καταμετρηθούν οι επιπτώσεις από τις φιλολαϊκές παροχές του Δεκεμβρίου (συντάξεις, αναδρομικά κ.λπ.).Τα αποτελέσματά τους θα ληφθούν κι αυτά υπόψη στις τελικές αποφάσεις για τις επόμενες εθνικές εκλογές και τον χρόνο διεξαγωγής τους. Στο γραφείο του πρωθυπουργού, πάντως, επικρατεί ανησυχία για την ανάλυση των γκάλοπ που έκανε το Ευρωκοινοβούλιο και δίνουν καθαρή αυτοδυναμία στη ΝΔ.

Όμως, από σήμερα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα βγαίνουν στα κανάλια και τα ραδιόφωνα και θα υπερτονίζουν τη μικρή διαφορά που μπορεί να ανατραπεί όταν ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης.

Ενας σχεδιασμός που θα κινείται σε δύο μέτωπα. Στο ένα που αφορά τη Δικαιοσύνη το Μαξίμου εκτιμά ότι όταν η υπόθεση της Novartis έρθει ξανά στο προσκήνιο θα υποστεί βαρύ πλήγμα η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής.

Εξελίξεις αναμένονται στις αρχές Μαρτίου κι αν επιβεβαιωθούν οι διαρροές για ποινικές διώξεις πολιτικών προσώπων τότε θα πάρει φωτιά το πολιτικό σκηνικό. Ηδη δημοσιεύματα μιλούν για νέους μάρτυρες που… είδαν πολιτικούς να δωροδοκούνται και τονίζει ότι θα υπάρξουν διώξεις.

Το δεύτερο σχέδιο της κυβέρνησης αφορά την ενίσχυση των νοικοκυριών και γενικότερα τα φιλολαϊκά μέτρα που μπορούν να φέρουν ξανά ψηφοφόρους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν είναι:

1. Οι ρυθμίσεις με τις τράπεζες που αφορούν την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αυτό θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες, έχει προκαλέσει σύγκρουση εντός της κυβέρνησης αλλά απ’ ότι φαίνεται θα επικρατήσει η λογική των προεκλογικών παροχών και μια ρύθμιση που θα τα δίνει όλα αδιαφορώντας για τη ζημιά στις τράπεζες.

2. Το μέτρο των 120 δόσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

3. Η επιδότηση ενοικίου για περίπου 300.000 νοικοκυριά.

Και ξεχωριστό κεφάλαιο θα αποτελέσει η συνταγματική αναθεώρηση που θα λειτουργήσει και ως μοχλός πίεσης προς το Κέντρο και την Κεντροαριστερά.

Με ένα μπαράζ κινήσεων το Μαξίμου θα επιχειρήσει να πάρει ξανά την πρωτοβουλία, να διαμορφώσει την ατζέντα και να αναγκάσει την αντιπολίτευση να την ακολουθεί. Και αμέσως μετά από αυτές τις κινήσεις εκτιμούν στην κυβέρνηση ότι τα γκάλοπ θα δείξουν τη μεγάλη ανατροπή κι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει ντέρμπι τις κάλπες.

Όλα αυτά βεβαίως με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν αποκαλύψεις για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης την προηγούμενη τετραετία καθώς όλοι ξέρουν ότι ο Καμμένος είναι ανεξέλεγκτος και μπορεί ανά πάσα στιγμή να πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.