Μαξίμου: «Σταθερή επιδίωξη η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων» (Videos)

338
Μαξίμου: «Σταθερή επιδίωξη η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη

Με τις συναντήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, ολοκληρώθηκαν οι επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα ζητώντας παράλληλα τις προτάσεις τους.

Όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σταθερή επιδίωξη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης αποτελεί η συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και ο γόνιμος διάλογος.

Τι είπαν μπροστά στις κάμερες Μητσοτάκης - Κουτσούμπας

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Δημήτρη Κουτσούμπα για τα ελληνοτουρκικά και τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας όταν συναντήθηκαν δεν έκαναν την καθιερωμένη - λόγω κορωνοϊού- χειραψία με τον αγκώνα ή τη γροθιά και μάλιστα το σχολίασαν με χιούμορ.

Ο πρωθυπουργός είπε στον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ "δεν είναι ένδειξη καπιταλιστικής οικειότητας η αγκωνιά" με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να λέει ότι "τις έχω κόψει τις αγκωνιές και τις γροθιές" και συμπλήρωσε ότι "είναι και γελοίο λίγο... είναι προτιμότερο να μιλά κάποιος κοιτώντας τον άλλον στα μάτια".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του απάντησε "δεν έχεις άδικο σε αυτό". Τον ρώτησε αν θέλει να πάρει κάτι και ο Δημήτρης Κουτσούμπας απάντησε "ένα εσπρεσάκι”.

Ο διάλογος Μητσοτάκη - Βαρουφάκη

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Κουτσούμπα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Κατά την υποδοχή του Γιάνη Βαρουφάκη στο γραφείο του, περίσσευαν τα χαμόγελα, ενώ οι δύο πολιτικοί χαιρετήθηκαν με τους αγκώνες λόγω κορωνοϊού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρώτησε τον Γιάνη Βαρουφάκη τι κάνει και στη συνέχεια χαιρετήθηκαν με αγκωνιά. Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός έσπευσε να σχολιάσει αναφερόμενος προφανώς στον Δημήτρη Κουτσούμπα τον οποίο είχε συναντήσει λίγο νωρίτερα: "Αγκωνιά με αυτούς που θέλουν γιατί κάποιοι δεν θέλουν". Στη συνέχεια είπε στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 να καθίσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ρώτησε αν θέλει να τον κεράσουν ένα εσπρεσάκι, όμως ο Γιάνης Βαρουφάκης αρκέστηκε σε... νεράκι.