«Μαλλιοτραβήγματα» στην Κατεχάκη για τις κρίσεις στην Αστυνομία - Απείλησε με παραίτηση η Παπακώστα

322

Νέα κρίση στους κόλπους της κυβέρνησης προκάλεσε η διάσταση απόψεων ανάμεσα στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και την υφυπουργό της, Κατερίνα Παπακώστα, για τις κρίσεις των αξιωματικών της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η Κατερίνα Παπακώστα επιθυμεί οι κρίσεις να μην προχωρήσουν με ταχύ ρυθμό, την ώρα που η Όλγα Γεροβασίλη πέρασε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κατερίνα Παπακώστα είχε σήμερα ραντεβού για το θέμα με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή.

Ωστόσο, η συνάντησή τους δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς, αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι και οι δύο έφτασαν στις 12:30 και ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε άμεσα να ανέβει στο βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κατερίνα Παπακώστα έμεινε στο χώρο της Βουλής και εν τέλει συναντήθηκε με την Όλγα Γεροβασίλη στο εντευκτήριο, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης.

Πάντως, παρέμεινε η τεταμένη κατάσταση καθώς η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη φέρεται να απείλησε ακόμα και με παραίτηση, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία της για το γεγονός ότι όχι μόνο δεν ζητήθηκε η γνώμη της, αλλά και δεν ενημερώθηκε σχετικά με την προώθηση του Προεδρικού Διατάγματος για τις κρίσεις στην Αστυνομία από την Όλγα Γεροβασίλη.

Κατόπιν αυτών, ο Αλέξης Τσίπρας, όταν ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, συναντήθηκε με την Κατερίνα Παπακώστα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η ένταση.

Μάλιστα, μεταξύ των μεσολαβητών, φέρεται να ήταν και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, αλλά η εκτόνωση της κρίσης δεν επήλθε και θα υπάρξουν νέες διαβουλεύσεις αύριο, Τετάρτη.