Μανιαδάκης: «Δεν έχω καταθέσει σε βάρος πολιτικών προσώπων - Δέχτηκα πιέσεις»

304
Μανιαδάκης: «Δεν έχω καταθέσει σε βάρος πολιτικών προσώπων - Δέχτηκα πιέσεις»

Την άσκηση πιέσεων αλλά και απειλών σε βάρος του προκειμένου να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα για την σκευωρία Novartis αποκαλύπτει ο Νίκος Μανιαδάκης, ένας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων.

«Ξεκίνησε μία διαδικασία ασκήσεως έντονων, επανειλημμένων και επίμονων πιέσεων προς το πρόσωπο μου προκειμένου να μοιραστώ με τους εισαγγελείς πληροφορίες και μαρτυρίες αναφορικά με έκνομες πράξεις πολιτικών προσώπων», αναφέρει ο Νίκος Μανιαδάκης, σε συνέντευξή του που θα μεταδοθεί απόψε τα μεσάνυχτα στον ΣΚΑΪ.

Ακόμα, επισημαίνει πως δεν έχει καταθέσει κάτι σε βάρος πολιτικών προσώπων. «Πολλές φορές έγραψα τεχνικά κείμενα προκειμένου να εξηγήσω υπουργικές αποφάσεις και δεν αναφέρθηκα σε πολιτικά πρόσωπα», τόνισε ο Νίκος Μανιαδάκης.

Επιβεβαίωσε ότι είχε μιλήσει στον Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με τις πιέσεις που δεχόταν να καταθέσει εναντίον του. Ωστόσο, προσθέτει πως ένιωθε φόβο να ακολουθήσει την συμβουλή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για να καταγγείλει τις πιέσεις που δεχόταν, αφού τον παρακολουθούσαν συνεχώς.

«Το έβλεπα, φοβόμουν να μπω στο αμάξι, πήγαινα τα παιδιά μου στο σχολείο και φοβόμουν», προσθέτει ο Νίκος Μανιαδάκης.