Μαρέβα Μητσοτάκη, Ολγα Κεφαλογιάννη και Γεωργία Σαμαρά στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί (Photos)

166

Στο Σουφλί βρέθηκαν για ιδιωτική επίσκεψη σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα, η βουλευτής του κόμματος Όλγα Κεφαλογιάννη και η Γεωργία Σαμαρά, σύζυγος του Αντώνη Σαμαρά.

Οι τρεις κυρίες επισκέφτηκαν το Μουσείο Μετάξης του Πολιτιστικού Ιδρύματος του ομίλου Πειραιώς και θαύμασαν την έκθεση «Νύφες –Ιστορίες από Μετάξι», την περιοδική έκθεση του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος «Β. Παπαντωνίου» (ΠΛΙ), που φιλοξενείται στο Μουσείο.

Οι τρεις κυρίες ήταν προσκεκλημένες της προέδρου του ΠΙΟΠ, Σοφίας Στάϊκου η οποία, μαζί με την διευθύντρια του Ιδρύματος Αλεξάνδρα Ράπτη, τις συνόδευσαν στο Σουφλί, όπου τις ξενάγησαν στην έκθεση και στους χώρους του Μουσείου.

«Ήρθαμε μετά από πρόσκληση της κ. Στάϊκου. Η δουλειά που έκανε η ιδρύτρια και πρόεδρος του ΠΛΙ, Ιωάννα Παπαντωνίου, με την έκθεση όπως και η δουλειά του ΠΙΟΠ στο Μουσείο Μετάξης, είναι καταπληκτική» σχολίασε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, η Μαρέβα Μητσοτάκη. Αλλωστε η Μαρέβα Mητσοτάκη γνωρίζει την περιοχή και επισκέπτεται συχνά το συγκεκριμένο μουσείο, εξαιτίας της επιχειρηματικής σχέσης που έχει για την εταιρία ρούχων που διατηρεί.

Τη φωτογραφία έξω από το Μουσείο ανέβασε στα σόσιαλ μίντια η Ολγα Κεφαλογιάννη ενώ δεν εκρυψε τον ενθουσιασμό της, για τη δουλειά που γίνεται στα θεματικά Μουσεία του ομίλου Πειραιώς.

«Στο Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί, το πρώτο από τα 9 θεματικά μουσεία του ΠΙΟΠ, που στοχεύουν στο να αναδείξουν την άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά. Μέσα από την αναπαράσταση της ιστορίας της επεξεργασίας του μεταξιού ο επισκέπτης συνειδητοποιεί την αξία των παραδόσεων και το μεγαλείο της φύσης. Πολλά συγχαρητήρια στους εμπνευστές και στους δημιουργούς!» έγραψε η Ολγα Κεφαλογιάννη.

Δείτε τις φωτογραφίες από το Μουσείο που ανέβασε η Ολγα Κεφαλιογιάννη: