Μαρούσι: Αφού απέτυχαν να ανακαταλάβουν την έπαυλη Κούβελου, αναρχικοί προκάλεσαν επεισόδια(Video+εικόνες)

711

Επεισόδια ξέσπασαν στο Μαρούσι, έπειτα από την προσπάθεια που έκαναν αντιεξουσιαστές να ανακαταλάβουν την έπαυλη Κουβέλου.

Περίπου στις 11 το πρωί της Κυριακής, μια ομάδα 50 αντιεξουσιαστών έφτασαν στην έπαυλη Κουβέλου και προσπάθησαν να την ανακαταλάβουν, λίγες ημέρες μετά την εκκένωσή της. Στο σημείο υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, που απώθησαν τους αντιεξουσιαστές, οι οποίοι στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην κεντρική αγορά του Αμαρουσίου, όπου ξέσπασαν επεισόδια.

Ζημιές, μολότοφ και δακρυγόνα

Οι αντιεξουσιαστές άρχισαν να πετάνε τραπέζια και καθίσματα, έριξαν μολότοφ και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, ενώ έγραψαν στους τοίχους συνθήματα υπέρ των καταλήψεων. Οι αστυνομικοί απάντησαν στα επεισόδια κάνοντας χρήση χημικών, με αποτέλεσμα να γίνει αποπνικτική η ατμόσφαιρα.

Ολα αυτά, ενώ στην κεντρική αγορά στο Μαρούσι υπήρχαν πολλοί πολίτες, ανάμεσά τους και παιδιά, καθώς τα καταστήματα είναι ανοιχτά στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου.

Ζημιές και στον ηλεκτρικό

Μετά τα επεισόδια στην αγορά, οι αντιεξουσιαστές κατευθύνθηκαν στον σταθμό του ηλεκτρικού στο Μαρούσι. Εκεί, έσπασαν πόρτες και μηχανήματα, επιβιβάστηκαν σε συρμό και αποχώρησαν. Η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε εκκενώσει την κατάληψη στην έπαυλη Κουβέλου στο Μαρούσι μόλις την περασμένη Τρίτη. Στις έρευνες είχαν εντοπιστεί μέσα στην κατάληψη κοντάρια, πυροσβεστήρες και κράνη.