Μαρτυρίες-σοκ για το βρέφος στη Νέα Ιωνία: Έκλαιγε επί 45 λεπτά, νόμιζαν ότι ήταν γάτα (Video)

188

Για σχεδόν μία ώρα έκλαιγε το μωρό που εγκατέλειψαν σε πολυκατοικία και συγκεκριμένα μέσα σε καρότσι σούπερ μάρκετ σε πολυκατοικία στην Νέα Ιωνία Αττικής.

Για το πώς βρέθηκε το εγκαταλελειμμένο το νεογέννητο μωρό μίλησε γείτονας το οποίο το άκουγε να κλαίει επί 45 λεπτά, αλλά στην αρχή νόμιζε πως ήταν γάτα.

Συγκεκριμένα, ο 19χρονος Παναγιώτης Μαδουρος άκουγε τα ξημερώματα της Τετάρτης επί 45 λεπτά περίπου το μωρό να κλαίει, ωστόσο πίστευε πως πιθανότατα ήταν μια γάτα.

Όταν ο 19χρονος συνειδητοποίησε πως κάτι άλλο συμβαίνει, κατέβηκε να δει τι γίνεται και όταν έφτασε στην πυλωτή, έμεινε σοκαρισμένος στην εικόνα του μωρού μέσα στο καροτσάκι του σούπερ μάρκετ.

«Νομίζαμε ότι ήταν μια γάτα, αλλά όταν κατέβηκα και είδα το θέαμα, σοκαρίστηκα. Η καρδιά μου σταμάτησε να χτυπάει βλέποντας το κοριτσάκι να κλαίει στο καρότσι. Ηταν ένα πολύ όμορφο μωρό», είπε αρχικά στο δελτίο του Alpha και συνέχισε:

«Μόλις κατάλαβα ότι επρόκειτο για μωρό, φώναξα την μητέρα του και στη συνέχεια μια γειτόνισσα το πήρε αγκαλιά και έτσι το μωρό σταμάτησε να κλαίει. Αμέσως καλέσαμε το Χαμόγελο του Παιδιού και μετά ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ».

Η μητέρα γέννησε πιθανότατα σε ιδιωτικό χώρο

Οπως ανέφερε ο 19χρονος που αντίκρισε το παιδί, πριν το εγκαταλείψει η μητέρα του, ήταν περιποιημένο. «Το μωρό ήταν περιποιημένο, βρισκόταν πάνω σε μία πετσέτα, είχε το φορμάκι του, την πάνα του. Φαινόταν και φαγωμένο, γιατί από τις κινήσεις του δεν φάνηκε να ψάχνει για τροφή. Είναι πραγματικά πανέμορφο», ανέφερε.

Το βρέφος ήταν μόλις μίας εβδομάδας και είχε πάνω του τον ομφάλιο λώρο, κάτι που δείχνει πως η μητέρα του το γέννησε πιθανότατα σε ιδιωτικό χώρο. Το ευτύχημα είναι πως κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε πως ήταν καλά στην υγεία του.

Δάκρυσε ο αστυνομικός

Οπως ανέφερε ο φοιτητής, μόλις έφτασε η αστυνομία, αμέσως παρέλαβαν το βρέφος.

Ο αστυνομικός που το έπιασε στα χέρια του μάλιστα, βούρκωσε όπως είπε χαρακτηριστικά ο νεαρός που βρήκε το μωρό.

«Συγκινήθηκαν οι αστυνομικοί. Ηταν μια εικόνα που δε μπορούσες να κρατηθείς. Βούρκωσα κι εγώ». Οπως ανέφερε το δελτίο του Open, ο αστυνομικός δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, καθώς και αυτός πριν λίγες ημέρες, είχε γίνει πατέρας.

Ελέγχουν τις γεννήσεις στα νοσοκομεία ψάχνοντας για τους γονείς

Σημειώνεται πως η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των γονιών.

Έχουν ζητήσει το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του σούπερ μάρκετ, απ’ όπου φαίνεται πως πήραν το καροτσάκι για να βάλουν μέσα το βρέφος, αλλά θεωρείται δύσκολο πως θα βρεθεί κάτι χειροπιαστό από εκεί, όπως τουλάχιστον τους είπαν οι άνθρωποι του καταστήματος.

Την ίδια ώρα, ελέγχουν για τις τελευταίες γεννήσεις σε μαιευτήρια, ενώ το καρότσι και η πετσέτα που ήταν τυλιγμένο έχουν σταλεί στα εργαστήρια για έλεγχο γενετικού υλικού.