Μαζικές απολύσεις τεχνικών στο OPEN

292
Μαζικές απολύσεις τεχνικών στο OPEN

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν στο Open μετά τις απολύσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA που έδιωξε 38 τεχνικούς, μεταφέροντάς τους σε εταιρείες παραγωγής.

Όπως αναφέρει η ΕΤΙΤΑ, το OPEN προχωράει αμείλικτα το σχέδιό του κλείνοντας και τα δικά του εξωτερικά συνεργεία, και όλα αυτά την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή. 21 εργαζόμενοι θα απολυθούν και.. όσοι δεν απορροφηθούν σε εταιρεία παραγωγής θα πεταχτούν στον Καιάδα της ανεργίας.

Και όλα αυτά στους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια διακινδύνευαν την σωματική τους ακεραιότητα ή ακόμα και την ίδια τους τη ζωή, μπαίνοντας μέσα στις φωτιές, στους σεισμούς, στις ταραχές και στους πολέμους για να καλύψουν τα ειδησεογραφικά ρεπορτάζ.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΤΙΤΑ αναφέρει:

“Είναι ξεκάθαρο πια σε όλους ότι δεχόμαστε μια συντονισμένη επίθεση από την εργοδοσία.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΥΝ

Εταιρείες παραγωγής χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα και με εργαζόμενους-λάστιχο αλλά και ανεργία. Ανεργία που θα έρθει γρήγορα ακόμα και σε αυτούς που μπορεί σήμερα να αισθάνονται ακόμα και… “τυχεροί” αφού πήραν την αποζημίωσή τους και συνεχίζουν να έχουν δουλειά έστω και σε εταιρεία παραγωγής. Αφού μόλις ολοκληρωθεί το όλο σχέδιό τους, οι εργαζόμενοι αυτοί θα είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν για λογαριασμό οποιουδήποτε καναλιού. Έτσι θα έρθει η στιγμή που θα… “περισσεύουν” και πάλι.

Συνάδελφοι. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να σταματήσουμε την καταστροφή του κλάδου μας, από τον δρόμο του αγώνα. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι Τηλεόραση χωρίς τεχνικούς δεν υπάρχει. Μόνο ενωμένοι και συσπειρωμένοι στο σωματείο μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη λυσσαλέα αυτή επίθεση.

Σήμερα οι τεχνικοί προχώρησαν σε δίωρη στάση εργασίας για να πραγματοποιήσουν έκτακτη γενική συνέλευση”.

ΠΗΓΗ: media.gr