Με καυτά ανοιχτά μέτωπα αντιμέτωπη η Κυβέρνηση

232
Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου και προετοιμάζεται για ένα καυτό Φθινόπωρο με μια ατζέντα γεμάτη από θέματα που χρήζουν σωστής και άμεσης διαχείρισης.

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου και προετοιμάζεται για ένα καυτό Φθινόπωρο με μια ατζέντα γεμάτη από θέματα που χρήζουν σωστής και άμεσης διαχείρισης.

Ο αγώνας για την επιστροφή στην κανονικότητα φαίνεται να είναι μακρύς και αβέβαιος, καθώς πριν μπει το 2021 η Κυβέρνηση χρειάζεται να περάσει τον σκόπελο της οικονομικής ύφεσης, με την πανδημία να βρίσκεται σε έξαρση με το ενδεχόμενο του lockdown να είναι πλέον ορθάνοιχτο.

Στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης επικρατεί έντονος προβληματισμός για την πορεία της Οικονομίας, καθώς ένα δεύτερο κλείσιμο θα πλήξει καίρια την παραγωγική διαδικασία, παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται καθ’ όλα καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα για να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο σενάριο.

Ο Σεπτέμβριος βρήκε τη χώρα με αυξημένα κρούσματα Κορωνοϊού στο Λεκανοπέδιο, ενώ το αρμόδιο υπουργείο έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να θωρακίσει το σύστημα υγείας που δέχεται ισχυρές πιέσεις από την ραγδαία επιδημιολογική επιδείνωση.

Μέσα σ΄ αυτό κλίμα, η κρατική μηχανή ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει, ίσως και με μια σχετική καθυστέρηση, άλλες πτυχές της δημόσιας ζωής που επηρεάζονται από την πανδημία, προχωρώντας άμεσα σε νέες προσλήψεις στην Παιδεία.

Η κατάσταση στα σχολεία συνιστά ένα δυνατό crash test για το αρμόδιο υπουργείο, καθώς η ανησυχία για την εμφάνιση νέων κρουσμάτων Covid σε σχολικές μονάδες είναι έκδηλη. Εκτός των παραπάνω κρίσιμων θεμάτων, η Κυβέρνηση έχει ψηλά στην ατζέντα της και το θέμα των ελληνοτουρκικών.

Η έναρξη των διερευνητικών επαφών συνιστά έναν πρώτο θετικό βήμα στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης της έντασης, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζεται εντατικά για την Σύνοδο Κορυφής της επόμενης εβδομάδας στις Βρυξέλλες, όπου θα γίνει μια ευρεία συζήτηση για το θέμα της Τουρκίας και θα τεθούν οι νέες κατευθύνσεις στις ευρωτουρκικές σχέσεις.