Με την πλάτη στο τοίχο ο Τσίπρας - Novartis, Παππάς, Μάτι βυθίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

  476

  Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στις υποθέσεις της Novartis και Παππά και τις απίστευτες αποκαλύψεις για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις στο Μάτι που ξεπέρασαν ακόμη και αστυνομικές ταινίες του Χόλιγουντ.

  Μέσα αυτό τo κλίμα ζόφου και δυσωδίας, οι αναταράξεις στην Κουμουνδούρου συνεχίζονται και κάθε απόπειρα για να επιστρέψουν δυναμικά στο πολιτικό σκηνικό πέφτει στο κενό.

  Γίνεται πλέον αντιληπτό και στον πιο φανατικό οπαδό του ΣΥΡΙΖΑ ότι αν δεν αλλάξει η ηγεσία του κόμματος εδώ και τώρα βιολί και αν δεν αφήσει πίσω μια και καλή τα βαρίδια που την σύρουν στον πολιτικό βούρκο, ο σημερινός κατήφορος θα εξελιχθεί σε τραγωδία και τα ποσοστά του κόμματος θα επιστρέψουν σε εκείνα πριν από το 2012.

  Έγκυροι πολιτικοί αναλυτές σχολιάζουν ότι η προσκόλληση του κ. Τσίπρα σε ένα αμαρτωλό παρελθόν παραμένει ανεξήγητη και παραπέμπουν στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων, σύμφωνα με τα οποία ένα σεβαστό ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εθνικές Εκλογές είτε απομακρύνεται είτε δηλώνει δυσαρεστημένο από τις επιλογές της ηγεσίας.

  Ο δρόμος για τον άλλοτε ισχυρό Αλέξη Τσίπρα είναι ιδιαίτερα ανηφορικός και γεμάτος εμπόδια, ενώ η προσωπική του ανθεκτικότητα έχει φτάσει στο ναδίρ, αν και βρίσκεται στην αντιπολίτευση και θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι θα κέρδιζε από την φθορά της Κυβέρνησης.

  Οι οιωνοί δεν είναι καλοί για τον πρώην πρωθυπουργό που εξακολουθεί να βρίσκεται παγιδευμένος στο πολιτικό ναρκοπέδιο του λαϊκισμού, της δημαγωγίας και των ανέξοδων υποσχέσεων.