Μεγάλη άνοδος στο Χρηματιστήριο μετά τη νίκη της Ν.Δ.

166
Μεγάλη άνοδος στο Χρηματιστήριο μετά τη νίκη της Ν.Δ.

Μεγάλη άνοδο σημείωσε σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) μετά την άνετη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας και την προκήρυξη Εθνικών Εκλογών.

Είναι χαρακτηριστικό ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου πέρασε εύκολα τις 770 μονάδες, αφού οι επενδυτές θέλουν να πωλήσουν υψηλότερα - σε μια αγορά που διαθέτει πλέον τις προσδοκίες που συνδέονται με μια κυβέρνηση φιλικότερη στις επιχειρήσεις.

Τελικά, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 776,60 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 6,09% με τζίρο 172 εκατομμύρια ευρώ που είναι από τους υψηλότερους της περιόδου.

Μετά το σαρωτικό εκλογικό αποτέλεσμα, χθες το βράδυ εκπληρώθηκε μια ακόμα προσδοκία των επενδυτών, δηλαδή η γρήγορη διεξαγωγή των Eκλογών.

Oι προσδοκίες της πολιτικής αλλαγής αρχίζουν να επιβεβαιώνονται.

Τα ελληνικά ομόλογα ανταποκρίθηκαν φθάνοντας σε απόδοση 3,008% και ακολούθησε το χρηματιστήριο.

Η αγορά άνοιξε με κέρδη πάνω από 5%, τα κέρδη περιορίστηκαν για λίγο, αλλά η συνέχεια ήταν κακή για τους short επενδυτές.

Η αγορά έφθασε να καταγράφει κέρδη πάνω από 6%, εν τα κέρδη στις τράπεζες ζάλιζαν όλους όσοι σορτάρουν.

Με κλειστές τις αγορές σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, οι αγοραστές ώθησαν τις τιμές υψηλότερα προκειμένου να θέσουν εκτός μάχης του short. Και όπως φαίνεται και αύριο θα συνεχιστεί η ίδια εικόνα.

Ράλι 27,41% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,208 ευρώ. Κέρδη 16,32% για την Alpha bank στα 1,44 ευρό. Με άνοδο 6,06% η Εθνική Τράπεζα στα 2,10 ευρώ. Άνοδος 7,56% για την Eurobank στα 0,747 ευρώ. Ράλι 11,79% για τον ΟΛΠ στα 22,75 ευρώ.