Μεγάλο πρόβλημα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ: Ο φόβος του Τσίπρα και η αποχώρηση από τη Βουλή

413
Μεγάλο πρόβλημα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλο είναι το πρόβλημα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που φαίνεται καθημερινά και φέρνει διαρκώς σε δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα.

Η συζήτηση στη Βουλή για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο έκρυβε στοιχεία πολιτικής αντιπαράθεσης, τα οποία αναμένεται να “φουντώσουν” το επόμενο διάστημα.

Το κυβερνητικό επιτελείο θεωρεί ότι η συγκεκριμένη διαδικασία και κυρίως η απόφαση αποχώρησης του ΣΥΡΙΖΑ από τη ψηφοφορία αποδεικνύουν το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αλέξης Τσίπρας στο εσωτερικό του κόμματός του.

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εκτιμούν ότι η απόσυρση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έγινε κυρίως κάτω από το φόβο διαφοροποιήσεων, στην μυστική ψηφοφορία, από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπουν με ανησυχία την κάλυψη που παρέχει στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Για το κυβερνών κόμμα η κίνηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα προδίδει φόβο και ανασφάλεια, στοιχεία που θα ενισχυθούν στο άμεσο μέλλον, εξαιτίας της έλλειψης αφηγήματος και στρατηγικής.

Την ίδια ώρα, στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να επιμείνει στα όσα καταλογίζει στον Αλέξη Τσίπρα για ανειλικρίνεια και υποκρισία σε σχέση με τον τρόπο που χειρίζεται κομβικά ζητήματα της πολιτικής αντιπαράθεσης,

Μάλιστα, η Πειραιώς εκτιμά πως αυτό αποτυπώθηκε και στην διαδικασία στο Κοινοβούλιο για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

“Γαλάζια” στελέχη βάζουν στο στόχαστρο τον Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι ο τέως πρωθυπουργός ξέχασε το φιάσκο της Κυβέρνησης του, η οποία επιχείρησε να ενοχοποιήσει, διά του παρακρατικού μηχανισμού, πολιτικούς αντιπάλους χωρίς κανένα στοιχείο και με κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες.

Πάντως, είναι δεδομένο ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο βλέπουμε ήδη βλέπουμε τα πρώτα επεισόδια της κόντρας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία θα διαρκέσει όλο το επόμενο διάστημα με αποκορύφωμα τις επόμενες Εκλογές.