Μεγαλύτερη ζημιά προκάλεσε στην Κουμουνδούρου η υπόθεση Λιγνάδη - Στο 15% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

358

Το μεγάλο προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, καθώς στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων βρίσκεται μπροστά με 15 μονάδες. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι απαντούν οι πολίτες για τη στάση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Η πρόθεση ψήφου

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23% (διαφορά 15 μονάδες), το ΚΙΝΑΛ 7,5%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%. Στο 8% το άλλο κόμμα, στο 10% οι αναποφάσιστοι.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει 36% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά 14 ποσοστιαίων μονάδων. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%. Άλλο κόμμα απαντά το 7,5%. Στο 14,5% ανέρχεται η «γκρίζα ζώνη», δηλαδή οι αναποφάσιστοι και το άκυρο/λευκό.

Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44%, έναντι 25% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. 27% απαντά «κανένας από τους δύο».

Πώς αξιολογούν τη στάση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για Μπεκατώρου και Λιγνάδη

Την ίδια στιγμή, το 51% αξιολογεί τη στάση της κυβέρνησης και της ΝΔ σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για σεξουαλικές κακοποιήσεις. Το 44% κρίνει θετικά τη στάση της κυβέρνησης.

Αντίστοιχα το 59% αξιολογεί αρνητικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα, την ώρα που το 34% κρίνει θετικά τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.