Ν.Δ.: Επικεφαλής της ευρωομάδας ο Μεϊμαράκης

79
Μεϊμαράκης: «Οι πολίτες ανάγκασαν τον Τσίπρα να προκηρύξει Eκλογές»

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αυτό εξάλλου είχε ήδη ανακοινωθεί από καιρό, ωστόσο ο ίδιος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε δηλώσει προ ημερών ότι αν δεν εκλεγεί πρώτος, τότε δεν θα ήθελε να τεθεί επικεφαλής.

Πρώτος τελικά ευρωβουλευτής σε σταυρούς στη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ωστόσο σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν σήμερα οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Βαγγέλης Μεϊμαράκης συμφώνησαν να είναι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, ως πλέον έμπειρος πολιτικά και κοινοβουλευτικά, επικεφαλής της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Μεϊμαράκης: «Οι πολίτες ανάγκασαν τον Τσίπρα να προκηρύξει Eκλογές»

«Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών είναι μια καθαρή νίκη για τη Νέα Δημοκρατία και σ´ αυτό συμβάλαμε όλοι ενωμένοι, και εγώ προσωπικά, με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι πολίτες με την εντολή τους ανάγκασαν τον κ. Τσίπρα να προκηρύξει Εκλογές. Τώρα είναι η ώρα της μάχης των Εθνικών Εκλογών».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, προσερχόμενος στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, όπου και συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι δυο τους συζήτησαν τη στάση του κόμματος ενόψει της εκλογής οργάνων στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ).

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα μέσα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που κατέγραψε άνοδο και ως εκ τούτου θα έχει σημαντική παρουσία και παρέμβαση. Αύριο μαζί με τον Πρόεδρο αναχωρούμε για τις Βρυξέλλες στην πρώτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μετά τις Ευρωεκλογές», κατέληξε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.