Μειώνεται από 45% σε 22% η φορολογία των ομάδων

204
Μειώνεται από 45% σε 22% η φορολογία των ομάδων

Τροπολογία για τη μείωση της φορολογίας των ομάδων από το 45% στο 22% κατατέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή μαζί με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω τροπολογία που κατατέθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, προβλέπει από 1/1/2020 τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στις μετεγγραφές ή την ανανέωση συμβολαίων αθλητών υπό την προϋπόθεση ότι αυτά υπερβαίνουν τις 40.000 ευρώ.

«Ορίζεται φορολογικός συντελεστής 22% από 45% σήμερα για τα ποσά που καταβάλλονται από αθλητικές ανώνυμες εταιρίες σε αθλητές για την υπογραφή συμβολαίου μετεγγραφής, την ανανέωση ή τη λύση συμβολαίου συνεργασίας, εφόσον τα ποσά αυτά υπερβαίνουν τις 40.000 ευρώ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην τροπολογία που πρόκειται να ψηφιστεί.

Μέχρι τώρα οι ομάδες πλήρωναν 45% φόρο στο μικτό ποσό κάθε συμβολαίου, ενώ από την 1η Ιανουαρίου θα πληρώνουν 22% φόρο στα συμβόλαια που ξεπερνούν τις 40.000 ευρώ. 

Οι ομάδες μετά τη μείωση της φορολογίας, την οποία είχε εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν σπουδαιότερους και ακριβότερους παίκτες, αναβαθμίζοντας τα εγχώρια πρωταθλήματα και προσφέροντας καλύτερο θέαμα στους φιλάθλους.

ΠΗΓΗ: to10.gr