Το σχέδιο Μητσοτάκη για οικονομική ανάκαμψη     

512
Μειώνονται φόροι και ασφαλιστικές εισφορές

Μειώνονται φόροι και ασφαλιστικές εισφορές 

Το σχέδιο ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας που θα αποτελέσει αντίδοτο στις ισχυρές αναταράξεις λόγω της νέας έξαρσης της πανδημίας και της μεγάλης ύφεσης που καταγράφεται σε ολόκληρη την Ευρώπη ετοιμάζει πυρετωδώς η Κυβέρνηση.

Στο οικονομικό επιτελείο έχει σημάνει συναγερμός προκειμένου το τελικό κείμενο που θα φθάσει στα χέρια των Ευρωπαίων αξιωματούχων στα μέσα Οκτωβρίου να περιλαμβάνει αφενός τις βασικές προτεραιότητες της χώρας για το επόμενο διάστημα, αφετέρου να διαθέτει τις ασφαλιστικές δικλείδες προκειμένου να λάβει το πράσινο φως για να κατευθυνθούν άμεσα τα κονδύλια στους κλάδους εκείνους που αντιμετωπίζουν κλυδωνισμούς εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει ένα σαφές στίγμα των προθέσεων του στην καθιερωμένη ομιλία του στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας έμφαση στην υλοποίηση μέρους των προεκλογικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας, λόγου χάρη η μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών.

Στην εργώδη αυτή προσπάθεια ανάκαμψης, τα κοινοτικά κονδύλια θα διαδραματίσουν έναν καθοριστικό ρόλο για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα.

Μετά την επιστροφή τους από τις ολιγοήμερες διακοπές του Δεκαπενταύγουστου, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού σε μία οικονομία που επικρατούν αυξημένα ποσοστά αβεβαιότητας και ανασφάλειας για το τι θα προκύψει στο άμεσο μέλλον.

Το μεγάλο στοίχημα για τον Πρωθυπουργό και τους στενούς του συνεργάτες είναι από τη μία πλευρά να αναθερμάνουν τις μηχανές της παραγωγικής Ελλάδας και από την άλλη να αντιμετωπίσουν τις ισχυρές αναταράξεις σε κοινωνικό επίπεδο που αφήνει πίσω της η πανδημία.

Αυτό αποτελεί και το μεγαλύτερο προσωπικό στοίχημα για τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά, δηλαδή να κρατήσει όρθια την Ελλάδα αυτή την κρίσιμη περίοδο.