Μέσα στον Ιούνιο ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

347

Μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Επίσης, η υπουργός Παιδείας πρόσθεσε πως οι Πανελλήνιες θα ολοκληρωθούν έως τα μέσα Ιουλίου.

Ακόμα, η Νίκη Κεραμέως τόνισε πως δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για επανέναρξη των σχολείων.

Στο νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, υπάρχουν ρυθμίσεις, οι οποίες αφορούν την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, θα ακολουθήσουν δύο ακόμα νομοσχέδια που θα αφορούν τα στελέχη και τις δομές εκπαίδευσης και την επαγγελματική εκπαίδευση.

Το νομοσχέδιο προβλέπει αναμόρφωση προγραμμάτων σπουδών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, εισαγωγή νέων θεματικών στο ωρολόγιο πρόγραμμα, επιμόρφωση εκπαιδευτικών και αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, θεσμοθετούνται 24 Πρότυπα και 38 πειραματικά σχολεία, ενίσχυση ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης είναι μερικές από τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο αναμένεται να μπει σήμερα σε δημόσια διαβούλευση.

Επιπλέον, στο νηπιαγωγείο εισάγεται πιλοτικά το μάθημα των Αγγλικών μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων, η Φυσική Αγωγή και η Πληροφορική.

Επίσης, στο δημοτικό, αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας του μαθήματος των Αγγλικών στις μικρότερες τάξεις και εισάγονται πιλοτικά νέες θεματικές.

nomos1

nomos3

nomos4

nomos5