Μεσαία Τάξη, Ολική Επαναφορά

163

Το συναίσθημα της αβεβαιότητας για την μελλοντική πορεία της χώρας, είναι ιδιαίτερα έντονο στον μέσο Έλληνα πολίτη, καθώς διανύουμε τον πέμπτο χρόνο της διακυβέρνησης της χώρας από το σύστημα Σύριζα και της πολύπλευρης κρίσης που αυτό συντηρεί.

Τα προβλήματα της καθημερινότητας, με τον αγώνα αναζήτησης εργασίας, μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα έξαρσης της εγκληματικότητας και ανομίας, η μαζική μετανάστευση του πιό υγειούς και μορφωμένου ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, τα συνεχιζόμενα ''CAPITAL CONTROLS'', η αδυναμία των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη της οικονομίας, η έλλειψη επενδύσεων, καθώς και η απουσία εθνικής αξιοπρέπειας στην αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων, αποτελούν μία ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας.

Μητρώο στελεχων ΝΔΤου Δρ. Φώτη Κουτσουπιά

Η μεσαία τάξη, βρέθηκε από την αρχή, στο στόχαστρο της διακυβέρνησης Σύριζα. Υποβάλλοντας την σε εξοντωτική φορολογία, που κατέστρεψε κάθε προσπάθεια αναβίωσης μιάς επιχειρηματικότητας στηριγμένης σε ορθολογικά, οικονομικά, αναπτυξιακά δεδομένα, από ''Λοκομοτίβα'' ανάπτυξης, κατά την αριστερή ορολογία, την κατέστησε ουραγό των οικονομικών εξελίξεων.

Θα πρέπει όμως κάποτε να καταλάβουν αυτοί του Σύριζα, ότι η ''εχθρική'' για αυτούς μεσαία τάξη, είναι αυτή που στηρίζει και συμβάλλει στην ισορροπία της κοινωνίας και εγγυάται την ελευθερία σκέψης, λόγου και πράξεων.

Η αποσάθρωση αυτή της σπονδυλικής στήλης της κοινωνίας, σαν αποτέλεσμα μιάς πολιτικής αναλγησίας αλλά και προγραμματικής ανικανότητας του Σύριζα, διαιωνίζει την ισοπεδωτική εκμηδένιση, κάθε μελλοντικής προοπτικής ανάκαμψης.

Διανύουμε χρονικά, την περίοδο που μεσολαβεί, ανάμεσα στην φθορά και την αποσύνθεση, όλων των συγκροτημένων κρατικών δομών.
Με την φθορά να παίρνει τις διαστάσεις εθνικού δράματος και την κυβέρνηση Σύριζα να σφυρίζει αδιάφορα, ''τυρβάζοντας περί άλλα'', με μοναδικό στόχο την διατήρηση της εξουσίας, στα πλαίσια πρόχειρων, πολιτικών αυτοσχεδιασμών, που μόλις αγγίζουν τα όρια μιάς νόμιμης πολιτικής δεοντολογίας, και κυρίως, εξυπηρετούν ανερμάτιστες πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες.

Το Σύστημα Σύριζα, προτιμά να διαχειρίζεται φτώχια, μοιράζοντας επιδόματα σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες που διαβιούν στά όρια της επιβίωσης, δημιουργώντας μία εξάρτηση των ανθρώπων αυτών, των φτωχοποιημένων από τις δικές του πολιτικές, αντί να πάρει στα σοβαρά το αίτημα της νέας εποχής γιά ανάπτυξη.

Τα εμπόδια που θέτει ο Σύριζα σε κάθε σοβαρή αναπτυξιακή επένδυση, χρησιμοποιώντας αρχαιολογίες και δασαρχεία σαν πρόφαση, αποδεικνύει την ιδεολογική του αλλεργία, απέναντι σε κάθε προσπάθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας γιά επενδύσεις, που είναι και η μόνη δυνατότητα για να έρθει η ανάπτυξη και η ευημερία.

Ο Έλληνας πολίτης και ειδικά ο νέος, ζεί την ζωή του με ένα αίσθημα ανασφάλειας και προσωρινότητας, που δεν του επιτρέπει να κάνει μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς, τόσο για την προσωπική του, όσο και για την επαγγελματική του εξέλιξη.

Όλα γύρω του είναι ασταθή και το παραμικρό απρόοπτο, η παραμικρή αναποδιά, μπορεί για συγκεκριμένα άτομα να αποκτήσει διαστάσεις δράματος.

Η έλλειψη εμπιστοσύνης στο σύστημα Σύριζα, κάνει τους φόβους και τις ανησυχίες του γιά το μέλλον, πολύ πιό έντονες, απ' ότι οι ελπίδες του. Ελπίζει αόριστα και φοβάται συγκεκριμένα.

Εδώ τώρα υπεισέρχεται η Νέα Δημοκρατία με τον Πρόεδρό της κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και προσφέρει ρεαλιστικές λύσεις γιά την αντιστροφή της κατάστασης.

Λύσεις που στοχεύουν στο να κάνουν τον μέσο πολίτη να ελπίζει συγκεκριμένα και να μην φοβάται αόριστα. Η τελευταία δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα ότι τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης βελτιώνονται, μόνον θυμηδία προκαλεί στους ενδιαφερόμενους.

Όταν υποβιβάζει τα εισοδηματικά όρια της μεσαίας τάξης, κάτω από τα όρια της φτώχιας, τότε και η παραμικρή διακύμανση παρουσιάζεται σαν άνοδος.

Αντίθετα, ο Πρόεδρος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με την τελευταία δήλωσή του για την μεσαία τάξη, υπήρξε σαφής και κατηγορηματικός.

''Υπερφορολόγησαν τους πολίτες και γιαυτό σχεδιάζω να τους επιστρέψω, μέρος αυτών που αχρείαστα τους πήρε το κράτος'' και ειδικά για την μεσαία τάξη ο Πρόεδρος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προτάσσει την δέσμευσή του, να της επιστρέψει, ''όσα της πήρε ο Σύριζα τα τελεταία τέσσερα χρόνια" και ότι αυτό θα γίνει, μετά την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας, με την υλοποίηση ενός τολμηρού μεταρρυθμιστικού σχεδίου.

Δήλωση τίμια και ξεκάθαρη γιατί οι Έλληνες ''αξίζουμε ένα καλύτερο μέλλον και μπορούμε καλύτερα''.

*Μέλος του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ