Μετά το Πάσχα η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

69
Απελευθερώνεται η διαδημοτική μετακίνηση, το λιανεμπόριο με όρους και τα λύκεια

Τις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις για το σχέδιο άρσης του lockdown

Στις αρχές Μαΐου αναμένεται χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για την ανακοπή της πανδημίας του κορωνοϊού. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει γνωστός ο “οδικός χάρτης” για τη σταδιακή άρση του lockdown μετά το Πάσχα.

Μετά τις γιορτές του Πάσχα αναμένεται, μεταξύ άλλων, να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού και να ανοίξει η εστίαση με τραπεζάκια έξω. Ακόμα, στις 10 Μαίου πιθανότατα θα επαναλειτουργήσουν στα Δημοτικά και τα Γυμνάσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο «κύμα» αναμένεται στις 4 Μαΐου και το δεύτερο στις 10, προκειμένου στις 14 του μήνα η οικονομία να λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό προκειμένου να μπορεί να στηρίξει το άνοιγμα του τουρισμού.

Ανάσταση και φέτος στις πόλεις

Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προκειμένου να συζητήσουν τα αιτήματα της Εκκλησίας για την λειτουργία των ναών. «Βρήκαμε μια λύση, να κάνουμε έναν συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με μέτρα και περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας», είπε ο αρχιεπίσκοπος.

Στη συνάντηση πρωθυπουργού και αρχιεπισκόπου, στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, συζήτησαν σε πολύ καλό κλίμα για τον τρόπο λειτουργίας των ιερών ναών και των εξωτερικών χώρων αυτών την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

όπως όλα δείχνουν, θα επιτραπούν όλες οι θρησκευτικές τελετές (Επιτάφιος, Ανάσταση) αλλά σε εξωτερικούς χώρους, με υγειονομικούς όρους και τήρηση όλων των μέτρων. Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, μετά και τη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Πάντως, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε ότι η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει γύρω από τον ναό.