Μετά τον Κοτζιά, ο Καμμένος ζητά από τον Τσίπρα και το «κεφάλι» του Κουίκ

56

Ραγδαίες εξέλίξεις ταλανίζουν τις τελευταίες ώρες το κυβερνητικό στατόπεδο, δημιουργώντας μεγάλους πνοκεφάλους στο Μαξίμου και στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος φέρεται να έχει ζητήσει από τον πρωθυπουργό να αποπέμψει εντός της ημέρας τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, από την θέση του.

Οι πιέσεις έχουν ενταθεί μετά την απάντηση που έδωσε χθες ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του προέδρου των ΑΝΕΛ, στα όσα «καταγγελτικά» ανέφερε ο κ. Καμμενος, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες πως ο υπουργός άμυνας έχει θέσει τελεσίγραφο στον Αλέξη Τσίπρα, το αργότερο μέχρι σήμερα το βράδυ: «Αν δεν αποπέμψει τον Κουίκ, θα σκεφτώ την αποχώρηση από την κυβέρνηση».

Από τους ΑΝΕΛ, διαρρέεται επίσης πως υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ανδρών κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πάνος Καμμένος επισήμανε προς τον πρωθυπουργό ότι είναι αδύνατον να δεχτεί συμπεριφορές αλά Κουίκ.

«Εκ των πραγμάτων η αντίδραση του τον θέτει εκτός ΑΝΕΛ. Αντιλαμβάνεσαι ότι δεν μπορώ να την κάνω γαργάρα» φέρεται να είπε ο κ. Καμμενος, στην προσπάθεια του να πείσει τον Τσίπρα να αποπέμψει από την κυβέρνηση τον Τέρενς Κουίκ.

Όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο των τελευταίων ωρών έκαναν λόγο για ένα ακόμη «θερμό επεισόδιο» στις σχέσεις των δυο συγκυβερνώντων.

Ωστόσο εν προκειμένου η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει αφού ο κ. Καμμενος, έχει πάρει προσωπικά το άδειασμα που του έγινε από τον πρώην βουλευτή του. Πυροσβεστικό ρόλο στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις παίζει ο υπουργός Επικράτειας Αλέκος Φλαμπουραρης, ο οποίος εκτιμά απεριόριστα τον Τέρενς Κουίκ.