Μετά τον σάλο το ΥΠΟΙΚ ισχυρίζεται πως δεν πωλούνται παραλίες και αρχαιολογικοί χώροι

168

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών ισχυρίζεται πως ότι δεν πωλούνται παραλίες, παρόχθιες εκτάσεις, αρχαιολογικοί χώροι, δημόσια στάδια, πανεπιστήμια, σχολεία και ναύσταθμοι.

Στις υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ αναθέτει τελικώς την ευθύνη ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, για να ελέγξουν ποια θα είναι τελικώς τα ακίνητα που δεν θα μεταβιβαστούν στο Υπερταμείο, από τα συνολικά 10.119 ακίνητα – "μυστήριο"  τα οποία εκχωρούσε το ελληνικό δημόσιο στην Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε  το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι ξεκίνησε ήδη «μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών του η διαδικασία αντιπαραβολής και ταυτοποίησης των Κωδικών Αριθμών Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) που περιλαμβάνονται στη λίστα» με τους 10.119 κωδικούς Ακινήτων που ζητούσε το Υπερταμείο και η θυγατρική του ΕΤΑΔ. Με τον έλεγχο αυτό, υποστηρίζει το υπουργείο Οικονομικών, θα πρέπει να αποκλειστούν ακίνητα που απαγορεύεται να μεταβιβαστούν από το Δημόσιο, όπως λιμνοθάλασσες, δάση, μνημεία, μουσεία, εκκλησίες, κοινόχρηστοι χώροι ή εκτάσεις που χρειάζεται το δημόσιο κλπ.

H ανακοίνωση έρχεται μια ημέρα πριν από την απεργία των υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού που καταγγέλλουν «την παράνομη μεταβίβαση χώρων, μνημείων, μουσείων και άλλων κτιρίων στην ΕΤΑΔ Α.Ε. και μέσω αυτής στο υπερταμείο».