Μετάλλαξη Δέλτα: Μπορεί να μεταδοθεί σε 10-15 δευτερόλεπτα σε ένα mall, χωρίς επαφή ούτε συνωστισμό

222
Σε 10-15 δευτερόλεπτα μπορεί να μεταδοθεί η μετάλλαξη δέλτα του κορωνοϊού σε ένα εμπορικό κέντρο (mall), χωρίς επαφή ούτε συνωστισμό. Αυτό έδειξαν οι τελευταίες μετλέτες.

Σε 10-15 δευτερόλεπτα μπορεί να μεταδοθεί η μετάλλαξη δέλτα του κορωνοϊού σε ένα εμπορικό κέντρο (mall), χωρίς επαφή ούτε συνωστισμό. Αυτό έδειξαν οι τελευταίες μελέτες.

Η μετάλλαξη Δέλτα επικρατεί στη Βρετανία και τη Ρωσία, ενώ τείνει να διαχυθεί στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. 

Η Γερμανία, εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα, θέλει να απαγορεύσει πλήρως την είσοδο Βρετανών τουριστών σε ευρωπαϊκά εδάφη, αλλά προσκρούει στις χώρες του Νότου που περιμένουν πώς και πώς τους τουρίστες για να διασώσουν την τουριστική βιομηχανία τους.

Κανείς από την επιστημονική κοινότητα δεν παραγνωρίζει τη νέα αυτή απειλή. Ενδεικτική η παρέμβαση της καθηγήτριας Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνάς Λινού, η οποία αναφέρθηκε σε «κάτι που μοιάζει με νέα πανδημία».

Η καθηγήτρια είπε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η τήρηση των μέτρων υγιεινής «με συνέπεια και πάνω από όλα να εμβολιαστούμε».

Αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Αυστραλίας, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει ότι ο ιός μεταδίδεται μόλις σε διάστημα 5-10 δευτερολέπτων μέσα σε ένα mall, χωρίς, μάλιστα, να υπάρξει καμία επαφή ή συνωστισμός μεταξύ των ατόμων.