Μεταναστευτικό: Απετράπησαν 5.183 παράνομες είσοδοι στη χώρα το τελευταίο 24ωρο

292
Απετράπησαν 5.183 παράνομες είσοδοι στη χώρα το τελευταίο 24ωρο

Την παράνομη είσοδο πάνω από 5.000 μεταναστών απέτρεψαν ο Στρατός και η Αστυνομία στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο το τελευταίο 24ωρο.

Συγκεκριμένα, από τις 6 το πρωί της Καθαράς Δευτέρας ως τις 6 το πρωί της Τρίτης δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα, στην περιοχή του Έβρου, συνολικά σε 5.183 άτομα.

Στο ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 45 άτομα κυρίως από Πακιστάν, Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές και Μαρόκο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας 1.000 περίπου άτομα επιχείρησαν μαζικά να εισέλθουν παράνομα σε ελληνικό έδαφος στο Δέλτα του Έβρου.

Η μαζική απόπειρα παράνομης εισόδου στο ελληνικό-ευρωπαϊκό έδαφος αποτράπηκε από πολύ ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονταν στο σημείο. Στη συνέχεια, τα άτομα υποχώρησαν προς το εσωτερικό της Τουρκίας.

Ο Στρατός και η Αστυνομία συνεχίζουν να επιτηρούν σε αυξημένη ετοιμότητα όλα τα σημεία κατά μήκος των χερσαίων συνόρων και του Έβρου ποταμού, με ιδιαίτερη έμφαση στο νότιο τμήμα που δέχεται αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη πίεση.

Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης.