Μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις, δουλειές

120
Η υγειονομική κρίση είναι η επανάληψη ενός διαφοροποιημένα ανάλογου σκηνικού με το 2015, μόνο που από τότε, αρκετοί έβαλαν μυαλό και έστειλαν εκεί που έπρεπε όσους επένδυσαν στην οικονομική διάσωση της κοινωνίας με... μαντζούνια και σκισίματα μνημονίων!

Η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, αποτελεί το "φρένο" στην πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία έως τον περασμένο Δεκέμβριο διένυε την καλύτερη πενταετία της καλύτερης δεκαετίας του πλανήτη τους τελευταίους αιώνες.

Η Ελλάδα έχασε το στοίχημα της περιόδου αυτής γιατί μας έτρωγε η... κεφαλή μας για να κάνουμε... πειράματα με κάποιους ανεκδιήγητους τύπους, που θα έσκιζαν μνημόνια, αλλά εν τέλει αποδείχθηκε ότι δεν ήξεραν να δέσουν ούτε τα... κορδόνια! Η πολιτική αλλαγής της περυσινής χρονιάς σηματοδότησε την αφετηρία ενός κύκλου αξιοπιστίας, συνέπειας και προοπτικής. Δυστυχώς, ήρθε ο κορωνοϊός, για να μας φρενάρει, την ώρα που σηκώναμε κεφάλι.

του Λουκά Αθ. Γεωργιάδη

Η κυβέρνηση φαίνεται να βαδιζει στη βάση ενός συγκροτημένου σχεδίου περιορισμού της ύφεσης και επιτάχυνσης της ανάπτυξης, όταν τελειώσει αυτός ο... διαβολικός κορωνο-κύκλος. Αυτό σημαίνει ότι μέρα μέρα και λεπτό προς λεπτό, πρέπει να μεριμνά για την επόμενη μέρα. Τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης, το υπόλοιπο των πόρων της 2014-2020 και ο σχεδιασμός του νέου ΕΣΠΑ, δημιουργούν έναν αναπτυξιακό "κουμπαρά' ύψους τουλάχιστον €70 δισ. για τα επόμενα χρόνια. Οι πολλαπλασιαστές του μακροοικονομικού μοντέλου, πρέπει να είναι οι μέγιστοι δυνατοί. Όταν έχεις καλή αφετηρία εκκίνησης, τότε θα έχεις και πολύ καλή κούρσα ώστε να τερματίσεις με καλό χρόνο. Δεν χρειάζεται να είσαι πρώτος, απλά πρέπει να τερματίσεις και να κόψεις την... κορδέλα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Moneypress.gr