Μετρό Θεσσαλονίκης: Έτσι θα είναι ο σταθμός «Βενιζέλου» (Video)

309
Μετρό Θεσσαλονίκης: Έτσι θα είναι ο σταθμός «Βενιζέλου»

Ένα βίντεο παρουσιάστηκε σήμερα από την Αττικό Μετρό, το οποίο δείχνει πως θα είναι το εσωτερικό του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Ο σχεδιασμός για το Μετρό Θεσσαλονίκης προβλέπει ότι οι οριστικές μελέτες θα είναι έτοιμες εντός του καλοκαιριού, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την προστασία και ανάδειξη των αρχαιοτήτων, αλλά και για την κατασκευή του σταθμού «Βενιζέλου».

Ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής δήλωσε νωρίτερα ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί ολόκληρο το 2023.

«Τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν για το Μετρό Θεσσαλονίκης και η αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη γίνεται και για αυτόν τον λόγο, για να σηματοδοτήσουμε ότι κάτι αλλάζει σε αυτήν την πόλη, το έργο θα συνεχιστεί και θα παραδοθεί ολόκληρο το 2023», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Κώστας Καραμανλής κατέβηκε στον σταθμό Βενιζέλου, όπου διαπίστωσε ότι έχει ξεκινήσει η απομάκρυνση της επίχωσης και τόνισε πως αυτό σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί η λύση «και Μετρό και αρχαία», με την απομάκρυνση και επανατοποθέτηση αρχαιοτήτων.

Ακόμα, ο υπουργός είπε ότι πολύ γρήγορα θα ξεκινήσουν και οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τον φορέα υλοποίησης του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κοινοποίησε ένα βίντεο από τον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο παρουσιάστηκε κατά τη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Αττικό Μετρό Α.E. στην Θεσσαλονίκη, με την συμμετοχή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών Νίκου Σταθόπουλου, του πρόεδρο της Αττικό Μετρό ΑΕ, Νίκου Ταχιάου και του διευθύνοντος συμβούλου της Αττικό Μετρό Νίκου Κουρέτα.

Δείτε το βίντεο: