Μια ανιστόρητη πρό(σ)κληση

379
«Σφάζονται» στον ΣΥΡΙΖΑ

Η εθνική συμφιλίωση ναρκοθετείται με πράξεις διχασμού, μίσους και ματαιόδοξες ιστορικές αναδρομές από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα τις νεότερες. Τις άγευστες της Ιστορίας. Την εθνική συμφιλίωση που υλοποίησε (ή μήπως όχι;) ο μεγάλος Ανδρέας Παπανδρέου χάριν των ηττημένων του εμφυλίου πολέμου. Σημειώστε δε, ότι αυτό έγινε χωρίς να τεθούν στο περιθώριο οι νικητές, γιατί κάτι τέτοιο δεν θα ήταν εθνική συμφιλίωση, αλλά ρεβανσισμός.

Άρθρο του Παναγιώτη Ν. Κρητικού*

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με την οργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων στο Γράμμο, θέλει να μετατρέψει την εθνική συμφιλίωση σε ρεβανσισμό. Ανόητη; Όχι. Σκοπιμότητα; Μάλλον. Και δεν βρίσκεται ούτε ένας νουνεχής, από εκείνους οι οποίοι την καθοδηγούν να τη συνετίσει. Να τη συνετίσει για να μην ξύνει επουλωμένες πληγές.

Όταν οι «νικητές» του εμφυλίου, οργάνωναν στο παρελθόν ανάλογες εκδηλώσεις, στο Βίτσι, οι πάσης αποχρώσεως αριστερές δυνάμεις ωρύονταν: Να καταργηθούν οι εορτές μίσους. Και η εθνική συμφιλίωση έκανε το θαύμα της. Τις κατάργησε.

Τώρα η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, τις αναβιώνει, όχι ως γιορτές ειρήνης και αγάπης, όπως ισχυρίζεται, αλλά ως γιορτές μίσους και ρεβανσισμού. Γιατί κανείς δεν θα εμποδίσει αύριο τους κάθε λογής Κασιδιάρηδες, και όχι μόνο, να γιορτάσουν κι’ εκείνοι τη νικηφόρο επέτειο του εμφυλίου.

Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν την πόρτα του φρενοκομείου.

Μωραίνει Κύριος…. Αλλά ο λαός ο οποίος θέλει να αφήσει την Ιστορία στους ιστορικούς, σε τί τους φταίει;

Υ.Γ: Καυχάται ο ΣΥΡΙΖΑ (ακόμα;) για το ηθικό πλεονέκτημα. Δεν έχει καταλάβει ότι, μετά από πέντε χρόνια κυβερνητικών οργίων, διακορεύτηκε.

*Ο Παναγιώτης N. Κρητικός υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ και πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής.