Μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα δείχνει η Κυβέρνηση

114

Αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τα κρούσματα βίας και σκληρής εγκληματικότητας είναι η Κυβέρνηση, βάζοντας σε πρώτο πλάνο τα επόμενα βήματα στην κατεύθυνση της εμπέδωσης κλίματος ασφάλειας των πολιτών.

Το πρόσφατο τραγικό περιστατικό στα Γλυκά Νερά ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το Μέγαρο Μαξίμου και το αρμόδιο υπουργείο, με αποτέλεσμα να σημάνει κόκκινος συναγερμός στις αρμόδιες αρχές με την σύλληψη των δραστών και την παραδειγματική τους τιμωρία να αποτελεί στην παρούσα φάση το μεγάλο στοίχημα.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός ότι η απόφαση για την επικήρυξη με χρηματικό ποσό των υπεύθυνων για την αποτρόπαια αυτή πράξη πάρθηκε άμεσα και στέλνει παράλληλα ένα σαφές μήνυμα στην ελληνική κοινωνία ότι η οργανωμένη Πολιτεία θα αξιοποιήσει κάθε όπλο από τη φαρέτρα της για να βάλει ένα τέλος σ’ αυτά τα φαινόμενα.

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε απόλυτη προτεραιότητα στην ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των Σωμάτων Ασφαλείας, κινήσεις που συνδέονται πέρα από κάθε αμφιβολία με την καθημερινότητα του πολίτη, την ελευθερία, αλλά και την ποιότητα της Δημοκρατίας.

Περιστατικά ωμής βίας και περιφρόνησης της ανθρώπινης ζωής δεν γίνονται ανεκτά σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, την ώρα που έχει ξεκινήσει ένας άτυπος διάλογος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με προτάσεις για αυστηροποίηση των ποινών.

Φυσικά τα τραγελαφικά λάθη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της εποχής Παρασκευόπουλου με το νόμο παρωδία-πρόκληση που άνοιξε το δρόμο για να βρεθούν κακοποιά στοιχεία εκτός φυλακών άφησαν περιθώρια στους ποινικούς να αποθρασυνθούν, ενώ μεγάλες είναι οι ευθύνες Τσίπρα για την αδικαιολόγητη χαλαρότητα με την οποία αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της θητείας του το μείζον θέμα της δημόσιας ασφάλειας.