Μηδενική προκαταβολή φόρου για τις επιχειρήσεις και μείωση του ΦΠΑ στο 20% ζητά η Γεννηματά (Video)

334
Μηδενική προκαταβολή φόρου για τις επιχειρήσεις και μείωση του ΦΠΑ στο 20% ζητά η Γεννηματά

Τη μηδενική προκαταβολή του φόρου για τις επιχειρήσεις και τη μείωση του ΦΠΑ των επιχειρήσεων στο 20% ζήτησε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

H πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε τη «μεγάλη ευθύνη» της Kυβέρνησης να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις «που θα μας κρατήσουν ασφαλείς» στη φάση της άρσης των μέτρων.

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε «αποσπασματικά και ανεπαρκή» τα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

«Περάσαμε το πρώτο κύμα γλιτώσαμε το μεγάλο κακό. Ενάμιση μήνα τώρα αποδεικνύουμε ότι όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ακολουθήσαμε τις υποδείξεις των ειδικών. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαχητές της πρώτης γραμμής», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά στην αρχή της ομιλίας της.

«Έρχεται η ώρα να ξαναπιάσουμε το νήμα της ζωής μας από εκεί που το αφήσαμε. Είναι μεγάλη η ευθύνη της Κυβέρνησης. Πρέπει να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις που θα μας κρατήσουν ασφαλείς», πρόσθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής συνέχισε για να προσθέσει πως η ατομική ευθύνη είναι αναγκαία, αλλά πρωτίστως χρειάζεται αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κάλεσε στο σημείο αυτό την Κυβέρνηση «να μην καταργήσει στην πράξη με τη γραφειοκρατία της τον κ. Τσιόδρα και την επιστημονική επιτροπή» και επισήμανε πως δεν πρέπει να υιοθετηθούν «λογικές τύπου Τζόνσον» περί ανοσίας της αγέλης.

Αναφερόμενη στην επαναλειτουργία των σχολείων είπε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αποτελεί ρίσκο το άνοιγμα σχολείων. Φροντίστε τουλάχιστον να δοθούν τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές για να εξασφαλίσουν τα προστατευτικά μέσα που είναι αναγκαία».

Σχετικά με τις μάσκες σημείωσε πως από τη στιγμή που οι μάσκες γίνονται υποχρεωτικές πρέπει να υπάρξει διατίμηση γιατί αλλιώς θα υπάρξει αισχροκέρδεια.

«Πρέπει να παρέχονται δωρεάν σε δημόσιους χώρους, σε δημόσιες υπηρεσίες και στα σούπερ μάρκετ», πρόσθεσε η Φώφη Γεννηματά.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία της Φώφης Γεννηματά: