Μικρή παράταση ζωής στην Κ.Ο. του Καμμένου δίνει ο Παπαχριστόπουλος

161

Μικρή παράταση ζωής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έδωσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος είπε ότι θα δώσει περιθώριο μερικών ημερών στον Πάνο Καμμένο για να βρει λύση, ωστόσο δηλώνει αποφασισμένος να υλοποιήσει όσα έχει πει δημόσια, δηλαδή να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα του στους ΑΝΕΛ.

"Ήμουν έτοιμος να παραιτηθώ σήμερα, είχα τυπώσει και το χαρτί της παραίτησής μου, έχει σημερινή ημερομηνία. Όταν άκουσα τον Πάνο Καμμένο να λέει διάφορα στη Βουλή, είπα ότι δεν θέλω να γίνω 'πατροκτόνος', ούτε Αμυράς. Αποφάσισα λοιπόν να τον διευκολύνω για 2-3 ημέρες. Το αργότερο όμως την Τετάρτη θα έχω υποβάλει την παραίτησή μου. Δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να γίνει κάτι διαφορετικό”, ανέφερε στο enikos.gr .

"Όταν έμαθα ότι προσχώρησε ο Αριστείδης Φωκάς στους ΑΝΕΛ, σκέφτηκα ότι λύθηκε το πρόβλημα. Μετά, έμαθα αυτά που προβλέπονται από τον κανονισμό της Βουλής. Δίνω λοιπόν μια ευκαιρία στον Πάνο Καμμένο να κάνει κάποιες κινήσεις" τονίζει, και εξηγεί γιατί έχει αποφασίσει να παραδώσει την έδρα του στο κόμμα. "Τα δανεικά σου θα τα επιστρέφεις. Την πήρα (σ.σ. την έδρα) κάτω από την ομπρέλα του Καμμένου, εγώ μιλάω άλλη γλώσσα και εκείνοι άλλη. Απλά χωρίζουν οι δρόμοι μας" .

Σημειώνεται ότι με βάση τον Κανονισμό της Βουλής δεν αρκεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα να έχει πέντε βουλευτές αλλά πρέπει και οι πέντε να είναι εκλεγμένοι από το ίδιο ψηφοδέλτιο.

Έτσι, εάν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος παραιτηθεί και ανεξαρτητοποιηθεί ο Τέρενς Κουίκ, στον οποίο πηγαίνει η έδρα, οι ΑΝΕΛ δεν πληρούν το παραπάνω κριτήριο, καθώς ο Αριστείδης Φωκάς έχει εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων.

Μια λύση θα μπορούσε να είναι ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος είχε εκλεγεί με το ίδιο ψηφοδέλτιο, καθώς το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος είχε συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ στις εκλογές.

Γι' αυτό και ο Πάνος Καμμένος έκανε ειδική αναφορά στον βουλευτή Αχαΐας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή την Πέμπτη.

Ωστόσο, ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος κατά πάσα πιθανότατα θα διεκδικήσει τον δήμο Πάτρας στις προσεχείς εκλογές, αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο κατηγορηματικά.

Παραμένει στους ΑΝΕΛ μέχρι νεωτέρας ο Παπαχριστόπουλος

Σε αντίθεση με ότι δήλωνε τις προηγούμενες ημέρες, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, περί παραίτησης του αμέσως μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ωστόσο έδωσε μία παράταση ζωής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Με αυτό τον τρόπο δίνει πολύτιμο χρόνο στους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Πάνο Καμμένο προκειμένου ο πρώην υπουργός Άμυνας να διατηρήσει τα κοινοβουλευτικά του προνόμια.

Το ότι άλλαξε τόσο γρήγορα γνώμη ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος προκάλεσε αίσθηση στη Βουλή, όταν έγινε γνωστό καθώς υπενθυμίζεται από χθες ο Πάνος Καμμένος απείλησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Νίκο Βούτση, από το βήμα της Βουλής κάνοντας λόγο για πραξικόπημα για να τον αφήσουν αρχηγό χωρίς (κοινοβουλευτικό) κόμμα.

«Ίσως μιλάω για τελευταία φορά ως αρχηγός των ΑΝΕΛ γιατί η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Βούτσης επεξεργάζονται τη διάλυση του κόμματος, όπως έγινε με το Ποτάμι», είπε από το βήμα της βουλής.