Μικρόψυχη απόπειρα συμψηφισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ για την καταστροφή στην Χαλκιδική

71
ΣΥΡΙΖΑ: «Πράσινο φως» για αλλαγές στη Δικαιοσύνη παρά τις αντιδράσεις

Σε μία συγκεκαλυμμένη αλλά σκαιή και καταδικαστέα προσπάθεια συμψηφισμού των όσων συνέβησαν στη Χαλκιδική με τα όσα συνέβησαν στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι προχώρησε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας σε μεγάλο βαθμό και το πόσο υποκριτική και παραπλανητική είναι η συζήτηση περί αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογική του ήττα.

«Ελπίζουμε, αυτή τη φορά, η συζήτηση να γίνει με σοβαρότητα και νηφαλιότητα, χωρίς τις πολιτικές σκοπιμότητες που ζήσαμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν. Αλλωστε, η Χαλκιδική, ως γνωστόν, δεν βρίσκεται στην Αττική, οπότε, ευτυχώς, αυτή τη φορά δεν θα ρίξουν στον περιφερειάρχη το ανάθεμα των ευθυνών για τις χαμένες ζωές», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ -ως στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης- είχε προηγηθεί η παρέμβαση του κ. Τσίπρα, ο οποίος σε ηπιότερους τόνους, αλλά και με σημείωση ότι «αυτές οι στιγμές δεν είναι για πολιτική εκμετάλλευση» και ο ίδιος «δεν θα το κάνει ποτέ», σημείωσε ότι «όσο και να θέλουμε να το ξορκίζουμε ή να το αγνοούμε, η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειές της είναι παρούσες και δεν ωφελεί να κλείνουμε τα μάτια».

Μόλις τέσσερις ημέρες μετά τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να πείσουν ότι η φονική πυρκαγιά στο Μάτι και το ακραίο «μπουρίνι» της Χαλκιδικής οφείλονται, δήθεν, στην κλιματική αλλαγή και να περάσουν το μήνυμα ότι ήταν λάθος των πολιτικών του αντιπάλων, των ΜΜΕ και της κοινής γνώμης που άσκησαν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τόσο σκληρή κριτική για τους χειρισμούς της στο Μάτι και έκαναν λάθος όσοι εξάρτησαν την ψήφο τους από αυτήν την υπόθεση.

Πρόκειται για μία προσπάθεια να «δικαιωθούν» οι ένοχοι της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι που έχουν αυταπόδεικτες ευθύνες για το θάνατο 100 ανθρώπων, «εξισώνοντας» Μάτι και Χαλκιδική.