Μιλφέιγ με φράουλες

71
Μιλφέιγ με φράουλες

Για 8 άτομα

Ετοιμασία: 45 λεπτά

Υλικά

- 350 γραμμάρια φρέσκιες φράουλες (ψιλοκομμένες)

- 1 φακελάκι ζελατίνα (σκόνη)

- ¾ φλιτζανιού τσαγιού κρύο νερό

- 2/3 φλιτζανιού τσαγιού άχνη ζάχαρη

- 1 βανίλια

- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)

- 500 ml κρέμα γάλακτος

- 32 σφολιατίνια (μπισκότα σφολιάτας) ή φύλλα σφολιάτας (για μιλφέιγ)

Για το γαρνίρισμα

- Φρέσκες φράουλες (καθαρισμένες, ολόκληρες)

- Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

1. Σε κατσαρολάκι και σε τρίτα-τέταρτα του φλιτζανιού κρύο νερό διαλύω πρώτα τη σκόνη ζελατίνας. Όταν μαλακώσει, βάζω το σκεύος σε πολύ σιγανή φωτιά να ζεσταθεί και ανακατεύω έως ότου διαλυθεί εντελώς η ζελατίνα.

Πλένω τις φράουλες κάτω από άφθονο, τρεχούμενο νερό, καθαρίζω και τις στεγνώνω καλά. Έπειτα, τις ψιλοκόβω και τις ρίχνω σε μπλέντερ μαζί με την άχνη ζάχαρη. Ξεκινάω να τις χτυπάω έως ότου γίνουν σαν πουρές, προσθέτω το μείγμα της ζελατίνης και συνεχίζω για ακόμα λίγο.

Στη συνέχεια, στο κάδο του μίξερ χτυπάω τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί και ρίχνω το τυρί κρέμα και τη βανίλια.

Συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενοποιηθούν τέλεια τα υλικά. Τότε, σταματάω, προσθέτω στο κάδο τον πουρέ της φράουλας και ανακατεύω με μαρίζ, ομογενοποιώντας την κρέμα.

Αδειάζω κατόπιν το μείγμα σε μπολ με καπάκι και το αφήνω στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες μέχρι να κρυώσει και να σφίξει.

2. Λίγο πριν σερβίρω, βγάζω τη κρέμα από το ψυγείο. Τοποθετώ σε κάθε πιάτο από 2 σφολιατίνια σαν βάση (ή ένα τετράγωνο φύλλο σφολιάτας για μιλφέιγ), απλώνω με κορνέ μικρή ποσότητα κρέμας, σκεπάζω με άλλα δύο σφολιατίνια και με μαρίζ ισιώνω τη κρέμα από τις πλευρές του γλυκού.

Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη (ή με ότι άλλο θέλω) και διακοσμώ με φρέσκες φράουλες, καθαρισμένες και καλά πλυμένες.