Μηλοπιτάκια νηστίσιμα

185
Μηλοπιτάκια νηστίσιμα

Για 40 κομμάτια

Ετοιμασία: 15΄
Μαγείρεμα: 60+΄

Υλικά

- 400 γρ. μαργαρίνη (μαλακή) - 200 γρ. άχνη ζάχαρη - 30 ml κονιάκ - Λίγη βανίλια - 670 γρ. αλεύρι (μαλακό)
Για τη γέμιση - 660 γρ. ξυνόμηλα (σε κυβάκια) - 130 ml κρύο νερό - 10 γρ. νισεστέ - 100 γρ. ζάχαρη - 1 κουτ. σούπας κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Για τη ζύμη, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της συνταγής σε λεκανίτσα και ζυμώνουμε. Όταν είναι πλέον έτοιμη, τη τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 30 λεπτά. Σε μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε τα κυβάκια των μήλων με τη ζάχαρη. Αναμειγνύουμε και ανακατεύουμε το νισεστέ με το νερό ώσπου να λιώσει και προσθέτουμε το μείγμα στα μήλα που ήδη βράζουν. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι το μείγμα να γίνει σαν μαρμελάδα, ανακατεύοντας όμως διαρκώς. Έπειτα, το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τη κανέλα.

2. Ανοίγουμε σε φύλλο τη ζύμη και την κόβουμε σε μικρά στρογγυλά, ατομικά, πιτάκια. Απλώνουμε με κουτάλι από λίγη γέμιση σε κάθε πιτάκι, σκεπάζουμε καλά, πιρουνιάζουμε τις άκρες του για να μη μας ανοίξουν και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε τα νηστίσιμα μηλοπιτάκια σε βουτυρωμένο ταψάκι στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Όταν πλέον κρυώσουν, τα πασπαλίζουμε (προαιρετικά) με άχνη ζάχαρη και κανέλα.