Μήνυμα Μητσοτάκη στους υπουργούς: Ξεχάστε τον Ανασχηματισμό, κάντε Μεταρρυθμίσεις

292
Μήνυμα Μητσοτάκη στους υπουργούς: Ξεχάστε τον Ανασχηματισμό, κάντε Μεταρρυθμίσεις

Ξεκάθαρες κατευθύνσεις σε όλα τα μέλη του Yπουργικού Συμβουλίου να ανεβάσουν τις στροφές του κυβερνητικού έργου ώστε η χώρα να κάνει άμεσα την απαραίτητη φυγή προς τα εμπρός έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους υπουργούς του.

Σε μία περίοδο έντονης φημολογίας περί ανασχηματισμού, ο Πρωθυπουργός επιχειρεί με συγκεκριμένες κινήσεις να αποτρέψει φαινόμενα ακινησίας την ώρα που η χώρα βγήκε νικήτρια από την πρώτη φάση αντιμετώπισης του Κορωνοϊού, δίνοντας εντολές για επίσπευση του κυβερνητικού έργου με προώθηση μεταρρυθμίσεων που θα δώσουν δυναμική στην ελληνική οικονομία για να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης το συντομότερο.

Στην παρούσα φάση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αλλαγών με έμφαση στις επενδύσεις, στον τουρισμό και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε όλα τα πεδία που θεωρούνται συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας.

Σκοπός του κυβερνητικού επιτελείου είναι η καταγραφή αποτελεσμάτων και στην ανάσχεση της αύξησης της ανεργίας μέσα από τη διατήρηση των υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Αν και ο Κυριάκος απορρίπτει το ενδεχόμενο οποιονδήποτε αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα στην παρούσα φάση, εντούτοις εποπτεύει ο ίδιος τα πεπραγμένα κάθε υπουργού και έχει θέσει σε λειτουργία ένα αυστηρό σύστημα αξιολόγησης το οποίο θα φανεί χρήσιμο, όταν έρθει η ώρα των σχετικών αποφάσεων.

Είναι εξάλλου τοις πάσι στο πολιτικό σκηνικό γνωστό ότι οι αλλαγές στην Κυβέρνηση δεν προαναγγέλλονται αλλά πραγματοποιούνται σε ανύποπτο χρόνο όταν ο Πρωθυπουργός αποφασίσει να φρεσκάρει το σχήμα του και να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή με την αξιοποίηση και άλλων ικανών στελεχών από τη δεξαμενή των βουλευτών και όχι μόνο.