Μήνυση σε βάρος του Μανιού καταθέτει ο Άδωνις Γεωργιάδης

208
Βουλή: Κόντρα Γεωργιάδη - Μανιού

Σκληρή κόντρα ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Νίκο Μανιό ξέσπασε νωρίτερα στη Βουλή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «χουντικό» τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, επιχειρώντας να απαντήσει στην κριτική του Άδωνι Γεωργιάδη που χαρακτήρισε υποκριτική την ευαισθησία της Κυβέρνησης για τους συνταξιούχους καθώς μεταξύ άλλων ήδη περικόψει το ΕΚΑΣ.

«Μετά την συζήτηση της περασμένης εβδομάδας για την χούντα και το χουντικό παρελθόν θα περίμενα όλα αυτά να τα αφήσετε στην άκρη. Ειδικά εσείς κ. Μανιέ που στηρίζατε μέχρι πρόσφατα και τον Πάνο Καμμενο. Ο κ. Καμμένος σας αποκαλεί στο βιβλίο του τρομοκράτη και εσείς τον στηρίζατε», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο κ. Γεωργιάδης είπε ψέματα ότι δήθεν είχε φτιάξει νόμο για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων. Ήμουν γιατρός του ΕΣΥ. Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Το 2014 είχε μόνο 4.000 ευρώ για όλους τους ανασφάλιστους. Έκανε 660 ευρώ μια απλή εγχείρηση στραβισμού. Δηλαδή αν έρχονταν τρία παιδιά, το χρόνο και τέσσερις σκωληκοειδίτιδες τέρμα. Μετά πηγαίναν τα σημειώματα στην Εφορία. Μην διανοηθεί να με διαψεύσει. Στις 6 Δεκεμβρίου 2013 - δεν ήμουν βουλευτής - σε μεγάλο συνέδριο για τα 30 χρόνια του ΕΣΥ, είπα ότι ο τρόπος που είχε συντάξει το νόμο για τα φάρμακα, έδινε το δικαίωμα να έχει το ένα χέρι κάτω από το γραφείο και με το άλλο να υπογράφει», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα όσα είπε ο Νίκος Μανιός προκάλεσαν την αντίδραση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας που ενημέρωσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι αύριο κιόλας καταθέτει μήνυση σε βάρος του.

«Αγαπητέ κύριε Μανιέ, το αγαπητέ το λέω ειρωνικά. Εγώ δεν θυμάμαι να μου έχετε πει αυτό όταν ήμουν υπουργός Υγείας. Όμως επειδή υπονοήσατε κάτι για την ηθική μου συγκρότηση εδώ, δεσμεύομαι αύριο να σας κάνω μήνυση και ελπίζω εσείς να μην έρθετε εδώ να ζητήσετε να μην αρθεί η ασυλία σας. Και να έρθετε στο δικαστήριο να αποδείξετε αυτά που είπατε για την ηθική μου συγκρότηση. Όσον αφορά για αυτά που είπατε περί χουντικού, ακούστε κύριε Μανιέ.

Μετά από τη συζήτηση της προηγούμενης εβδομάδος, το να μιλάτε εσείς του ΣΥΡΙΖΑ για Χούντα και αντιχουντικούς πάει πολύ. Εγώ θα τα άφηνα στη θέση σας. Ειδικά όμως εσείς, προσωπικά εσείς, που στηρίξατε για υπουργό Άμυνας τον κ. Καμμένο που σας έχει γραμμένο στο βιβλίο του ως τρομοκράτη και παρόλα ταύτα εσείς του δίνατε ψήφο εμπιστοσύνης, θα έπρεπε να είστε τριπλά προσεκτικός.

Για να κλείσουμε τα της υγείας, σας προκαλώ να φέρετε επί δικής μου υπουργίας, μετά το νόμο, μια βεβαίωση στη εφορία ενός ασφαλισμένου. Μια να φέρετε και θα σας ζητήσω συγνώμη, με δική μου εντολή κανένα νοσοκομείο, δεν χρέωνε κανέναν ασφαλισμένο και είπατε ψέματα στη Βουλή», είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον κ. Γεωργιάδη. Πρέπει να πω όμως ότι 33 εκατομμύρια ευρώ και πλέον, πρόλαβε το υπουργείο Υγείας και τα διέγραψε. Αυτή ήταν η δωρεάν υγεία που είχαν», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.