Τέλος τα επιδόματα σε όσους έχουν άσυλο

457
Τέλος τα επιδόματα σε όσους έχουν άσυλο

Τέλος τα επιδόματα σε όσους έχουν άσυλο μέσα στο Μάρτιο ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ.

«Στόχος μας είναι να δίνουμε άσυλο σε αυτούς που δικαιούνται σε 2-3 μήνες και από εκεί και πέρα κόβουμε επιδόματα και φιλοξενία γιατί όλα αυτά λειτουργούσαν θελκτικά για να έρθουν στην χώρα μας και να εκμεταλλευτούν όλες αυτές τις παροχές», ανέφερε ο Νότης Μηταράκης. 

«Η Ελλάδα κόβει αυτές τις παροχές. Όποιος παίρνει άσυλο μετά είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Υπάρχουν κάποια προγράμματα ένταξης, υπάρχουν κάποια προγράμματα στήριξης αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να χρηματοδοτούμε αυτά τα πράγματα. Έχουν πάρει ήδη άσυλο και είναι σε δομές με παροχές 11.200 άτομα. Αυτά κόβονται μέσα στο Μάρτιο», πρόσθεσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ακόμα, ο υπουργός επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση επιθυμεί μικρές δομές, κλειστές και προστατευμένες. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημιουργίας κλειστών κέντρων σε ξερονήσια λέγοντας ότι ακόμη και να επιλεγεί κάτι τέτοιο δεν είναι απλό να γίνει.

Επίσης, ο Νότης Μηταράκης επιβεβαίωσε την δημιουργία δύο κέντρων, το ένα στις Σέρρες και το άλλο στην Αττική σημειώνοντας ότι 2.000 θέσεις αρκούν για να αντιμετωπίσουν την προσωρινή κρίση.

Αναφορικά με την παρενόχληση ελληνικού σκάφους από τουρκική ακταιωρό στη Λέσβο με κίνδυνο ακόμη και σύγκρουσής τους, ο ο υπουργός επεσήμανε «απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια της Τουρκίας  που δείχνει τις δύσκολες στιγμές που περνάμε ως χώρα αλλά δείχνει και την αντίδρασή μας η οποία είναι ισχυρή, είναι αποφασιστική και γίνεται με την ενότητα του ελληνικού λαού από πίσω».

Ο Νότης Μηταράκης τόνισε ότι η Τουρκία υποστηρίζει ενεργά την παράνομη είσοδο μεταναστών. Ωστόσο, ο υπουργός Μετανάστευσης είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας και τα σώματα ασφαλείας δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο.

«Είναι συγκινητικό πως οι τοπικές κοινωνίες στηρίζουν τα σώματα ασφαλείας που δίνουν ένα μεγάλο αγώνα για να σφραγίσουν τα σύνορα μας απέναντι σε μια ασύμμετρη απειλή που έρχεται από την απέναντι χώρα οργανωμένα», συμπλήρωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.