Μητσοτάκης: Ανάπτυξη μέσω περισσότερων θέσεων εργασίας (Photos)

189
Μητσοτάκης: Ανάπτυξη μέσω περισσότερων θέσεων εργασίας

Τις προγραμματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τους τομείς της ανάπτυξης και των εργασιακών δικαιωμάτων, ανέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνάντησης με Βολιώτες στο θεατράκι του Αναύρου στον Βόλο, στην οποία ήταν παρούσα και η σύζυγός του Μαρέβα Μητσοτάκη,

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τις θέσεις του σχετικά με την ανάπτυξη σε συνάρτηση με την αύξηση των θέσεων εργασίας ενώ μίλησε και αναφορικά με τη συνεργασία του με τις τοπικές αρχές σε περίπτωση που κληθεί να αναλάβει τα ηνία της χώρας.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση Βολιώτη που συμμετείχε στη συνάντηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε: «Σέβομαι πάντα τις επιλογές των τοπικών κοινωνιών. Αποφύγαμε να δώσουμε σκληρό χρίσμα. Δώσαμε μια χαλαρή στήριξη. Αντιμετωπίζω τον δήμαρχο Βόλου όπως θα αντιμετωπίσω τον κάθε δήμαρχο, ανεξαρτήτως χρώματος, ή κόμματος χωρις να εξετάζω αν είναι ψηλός ή φαλακρός ή αν έχει το ένα ή το άλλο ύφος, για να λύσουμε προβλήματα».

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ_1

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας για όλους τους ιδιοκτήτες.

Θα διατηρήσει το αφορολόγητο και θα μειώσει τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή στα φυσικά πρόσωπα (μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες) από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.

Επίσης, θα καταργήσει σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, ενώ θα μειώσει και τον ΦΠΑ, με καθιέρωση τελικά δύο βασικών συντελεστών 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ_2

«Όλα αυτά είναι η συνταγή για να πάρει μπροστά η ανάπτυξη της χώρας», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι στο σκέλος της εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας η Νέα Δημοκρατία θα είναι αμείλικτη σε ότι αφορά στα ωράρια και την αποφυγή πιέσεων για μείωση μισθών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνάντησης με Βολιώτες στο θεατράκι του Αναύρου,  τόνισε ότι η παραγωγική Ελλάδα χτυπήθηκε βάναυσα κατά την περίοδο της κρίσης και στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να δημιουργήσει θέσεις εργασίας μέσω μιας έκρηξης ιδιωτικών επενδύσεων.

«Η ανάπτυξη για να έρθει θέλει προϋποθέσεις. Πρώτη προϋπόθεση είναι η ισχυρή πολιτική εντολή στη Νέα Δημοκρατία ώστε να μπει τέλος στην πολιτική αστάθεια», όπως είπε.

Ο κεντρικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, είναι μια οικονομία με ισχυρή ανάπτυξη που θα δημιουργεί ευκαιρίες για όλους τους Έλληνες και καλές θέσεις εργασίας με υψηλές αποδοχές.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ_4

Η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευτεί από το πρόγραμμά της να δημιουργεί 43.000 νέες θέσεις εργασίας κάθε χρόνο από τις δημόσιες επενδύσεις που θα αναβαθμίσουν και τις υποδομές της χώρας.

Θα καθιερώσει ειδικά κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά ταυτόχρονα θα μειώσεις τους φόρους για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έτσι ώστε να μπορούν και αυτές να προχωρήσουν σε προσλήψεις και επενδύσεις. Ο κατώτατος μισθός με τη ρήτρα ανάπτυξης που προβλέπει η Νέα Δημοκρατία, θα φτάσει σε μια τριετία τα 730 ευρώ.

Ακόμα, ανακοίνωσε πως δεν θα καταργηθεί κανένα επίδομα από αυτά που λαμβάνουν ως στήριξη οι πολίτες, αλλά θα δώσει βαρύτητα στις θέσεις εργασίας για να μην έχουν οι πολίτες ανάγκη στήριξης από τα επιδόματα.

Μάλιστα, σχολιάζοντας τον ανταγωνισμό με τη Βουλγαρία, είπε ότι δεν μπορεί να μειωθεί η φορολογία όσο εκεί, αλλά μπορεί να γίνει απλούστευση των διαδικασιών για την προσέλκυση επενδυτών.

«Θέλω ο επιχειρηματίας να αισθάνεται ότι μπορεί να πάρει το ρίσκο, αλλά χωρίς να έχει κάποιον στη μέση. Είναι δέσμευση μου. Το κράτος μπορεί να ελέγχει εκ των υστέρων και όχι εκ των προτέρων. Φιλοδοξία μου είναι να μπορούμε να πούμε σύντομα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα φιλική στις επενδύσεις», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης αναφέρθηκε στις πολιτικές αναβάθμισης της δημόσιας παιδείας, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του κόμματος, λέγοντας ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που δίνουν τα δημοσιονομικά της χώρας σταδιακά θα γίνονται προσλήψεις τακτικού προσωπικού από τους αναπληρωτές με επιβράβευση της προϋπηρεσίας.

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης της οικογένειας και κυρίως των εργαζόμενων γυναικών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να μην μένει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα διατεθούν πόροι για τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

«Χρειαζόμαστε στοχευμένα προγράμματα για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων γυναικών που μεγάλωσαν τα παιδιά τους και μετά θέλησαν να εργαστούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ_3

Αναφερόμενος στην επανεκλογή του Κώστα Αγοραστού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας είπε ότι «δεν εκλέγεται κανείς τρίτη φορά αν δεν είναι πετυχημένος».

Για το λιμάνι του Βόλου τάχθηκε υπέρ των ιδιωτικών επενδύσεων μετά από ερώτηση του προέδρου των λιμενεργατών που ζήτησε να εκδιωχθεί η σημερινή διοίκηση. «Ότι γίνει στο λιμάνι μπορεί να γίνει από ιδιώτη», δήλωσε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ως παράδειγμα εκμετάλλευσης τον Cosco στον Πειραιά.

Κλείνοντας ζήτησε για μια ακόμη φορά ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία για να υπάρξει μια σταθερή κυβέρνηση και να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες.

Στη Μακρυνίτσα Μαγνησίας ο Μητσοτάκης

Το απόγευμα ο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε τη Μακρυνίτσα Μαγνησίας στο Πήλιο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους, που τον υποδέχθηκαν θερμά προσφέροντάς του άνθη, αλλά και τουρίστες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δέχθηκε κέρασμα γλυκό-βύσσινο, ενώ ένας 87χρονος κάτοικος–συγκινημένος- του επέδειξε παλιά φωτογραφία του με τον πατέρα του Κυριάκου, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.