Μητσοτάκης: Δεν θα ακολουθήσω τον Τσίπρα-Αυτός διχάζει, εγώ ενώνω (Video)

73
Μητσοτάκης: Δεν θα ακολουθήσω τον Τσίπρα

Την απόφασή του να μην ακολουθήσει στο δρόμο των προσωπικών επιθέσεων και της όξυνσης τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου στην Λάρισα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα: «Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι προσωπικές επιθέσεις του πολιτικού μας αντιπάλου στο πρόσωπό μου και εναντίον του κόμματος μας. Δε θα τον ακολουθήσω, όσο αυτός θα διχάζει εγώ θα ενώνω. Όσο θα μιλάει για το χθες εγώ θα μιλάω για το αύριο»

«Δεν έχουμε την δυνατότητα να σαγηνεύσουμε τους πολίτες ως αντιπολίτευση με επιδόματα, έχουμε μαζί μας την αλήθεια, την σιωπηλή πλειοψηφία της Ελλάδας που ταλαιπωρείται» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε το όραμά του για την επόμενη ημέρα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στέλνοντας το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής.

Όπως είπε «στέλνουμε από τη Θεσσαλία μηνύματα ενότητας και νίκης στις εκλογές της 26ης Μαΐου, ώστε να «δοθεί ένα τέλος με τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε για την πρόθεση της κυβέρνησής του να μειώσει τους φόρους για όλους τους Έλληνες. «Είμαστε η παράταξη που την επόμενη ημέρα θα μειώσουμε τους φόρους για όλους τους Έλληνες. Θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ 30%, τον φόρο στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%, δύο συντελεστές ΦΠΑ στο 22 και στο 11% και θα πετύχουμε να μην μειωθεί το αφορολόγητο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα μειώσουμε τους φόρους και ναι, εμείς είμαστε αυτοί που θα φέρουμε πολλές νέες επενδύσεις, δηλαδή νέες δουλειές. Εμείς ξέρουμε πως δουλεύει η ιδιωτική οικονομία. Και στηρίζουμε τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον ελεύθερο επαγγελματία», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδική μνεία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε και στο θέμα της Ασφάλειας που όπως τόνισε είναι προϋπόθεση ελευθερίας γιατί αφορά πρωτίστως τους πιο αδύναμους που ζουν σε συνοικίες οι οποίες έχουν καταληφθεί από το οργανωμένο έγκλημα ή από διάφορους μπαχαλάκηδες. «Τριάντα τραμπούκοι δεν πρόκειται να εκβιάζουν την επόμενη κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αγρότες: «Θα τσακίσουμε τα κυκλώματα των παράνομων ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων ξεκινώντας με το γάλα. Και ξέρουμε ποιοι το κάνουν», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.