Μητσοτάκης-Δένδιας: «Ενθαρρυντική η ομόφωνη αντίδραση των Ευρωπαίων στην προκλητικότητα της Τουρκίας»

18
Μητσοτάκης-Δένδιας: Ενθαρρυντική η ομόφωνη αντίδραση των Ευρωπαίων στην τουρκική προκλητικότητα

Πολύ ενθαρρυντική χαρακτηρίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια, η χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα μέτρα ενάντια στην Τουρκία σχετικά με τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το πρωί με τον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος και ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη χθεσινή απόφαση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού "αξιολογήθηκε ως πολύ ενθαρρυντική η ομόφωνη και άμεση αντίδραση των ευρωπαίων εταίρων στην τουρκική προκλητικότητα”.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας συζήτησαν και για το επικείμενο ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών στις ΗΠΑ και για τις κατ’ ιδίαν επαφές που θα έχει, μεταξύ άλλων, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον και την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι με στόχο τη διεύρυνση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας - Ηνωμένων Πολιτειών.