Μητσοτάκης: Δώστε μου τη δύναμη, να ενώσω τους Έλληνες (Video&Photos)

124
Μητσοτάκης: Δώστε μου τη δύναμη, να ενώσω τους Έλληνες

Να τον εμπιστευθούν προσωπικά για το καλύτερο μέλλον της χώρας ζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τους πολίτες κατά την κεντρική προεκλογική ομιλία του στο Θησείο.

«Ζητώ να μου δώσετε δύναμη να υπηρετήσω τον τόπο μου. Να ενώσω τους Έλληνες και να κυβερνήσω αποτελεσματικά, με όπλο την αλήθεια και ένα τολμηρό, αλλά ρεαλιστικό σχέδιο», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

mitsotakis_nd_art

«Τον Ιανουάριο του 2016, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες με εμπιστεύτηκαν και με ανέδειξαν τότε αρχηγό αυτής της ιστορικής παράταξης. Δεσμεύθηκα τότε να ενώσω, να μεγαλώσω και να ανανεώσω την παράταξή μας. Να την ξανακάνω την ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη χώρα. Τήρησα την υπόσχεσή μου. Και έτσι, σήμερα, το κόμμα μας είναι ενωμένο όσο ποτέ. Αλλά και ανανεωμένο όσο ποτέ. Με στελέχη που συνδυάζουν πείρα και φρεσκάδα», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ζητώ, λοιπόν, να μου δώσετε δύναμη να υπηρετήσω τον τόπο μου. Να ενώσω τους Έλληνες. Και να κυβερνήσω αποτελεσματικά. Με όπλο την αλήθεια και ένα τολμηρό, αλλά ρεαλιστικό σχέδιο. Το λέω και θα το κάνω», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

LRM_EXPORT_242349469098664_20190704_205700120-_1_

«Και να κυβερνήσω αποτελεσματικά. Με όπλο την αλήθεια και ένα τολμηρό, αλλά ρεαλιστικό σχέδιο. Το λέω και θα το κάνω», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε και τις τρεις αρχές που θα τον οδηγούν στην διακυβέρνηση της χώρας.

mitsi

«Τρία πράγματα πρέπει να θυμούνται όσοι άρχουν, όσοι δηλαδή κυβερνούν. Πρώτον ότι άρχουν επί ανθρώπων, δεύτερον ότι άρχουν σύμφωνα με τους νόμους. Και τρίτον -και κυριότερο- ότι δεν άρχουν», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες της Κυριακής ενθυμούμενοι συγκεκριμένα περιστατικά:

«Σαν σήμερα, το 2015, με κλειστές τις τράπεζες και με το φόβο να σκεπάζει τα πάντα, η χώρα οδηγούνταν σ’ ένα δημοψήφισμα διχασμού και εξαπάτησης. Σε ένα δημοψήφισμα που έφερε ένα τρίτο βαρύ Μνημόνιο. Με κόστος 100 δισεκατομμύρια, 29 νέους φόρους και 17 μειώσεις συντάξεων και μισθών.

Σαν σήμερα, το 2016, ψήφιζαν την απλή αναλογική για να εκβιάζουν με αλλεπάλληλες περιπέτειες τη χώρα. Σαν σήμερα, το 2017, οι κατασχέσεις έφταναν ήδη τις 800 ημερησίως και ο υπουργός Πολάκης καθύβριζε -για πολλοστή φορά- το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις αποφάσεις του.

meimarakis

Σαν σήμερα, τέλος, το 2018, ο κ. Τσίπρας υποκρινόταν ότι τάχα το Μνημόνιο τελείωνε. Ενώ ο ίδιος είχε δεσμεύσει τη χώρα σε δυσβάσταχτα πλεονάσματα για δεκαετίες.

Και καμάρωνε για την εθνική πληγή των Πρεσπών, του Μακεδονικού που τόσο ανεύθυνα και διχαστικά διαχειρίστηκε.

Και χθες μόλις, ο απερχόμενος πρωθυπουργός που δήθεν θέλει το διάλογο και τον πολιτικό πολιτισμό ζήτησε στην Πάτρα να μην ψηφίσουν το γιο του αποστάτη…», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Ήρθαν στην εξουσία με ψέματα. Κυβέρνησαν με αλαζονεία και πρωτοφανή ανικανότητα. Και φεύγουν χωρίς καν να έχουν καταλάβει γιατί τους έδειξε το δρόμο της εξόδου ο ελληνικός λαός», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεσμεύθηκε για μία ακόμα αναφορά για μείωση φόρων και εισφορών.

samaras

«Θέλω να αναστηθεί η μεσαία τάξη, η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας. Γι’ αυτό και μειώνουμε τον πρώτο φορολογικό συντελεστή για μισθωτούς, επαγγελματίες και αγρότες από 22% στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, χωρίς να μειώσουμε το αφορολόγητο όριο. Θέλω να ανακουφιστούν όλα τα νοικοκυριά. Γι’ αυτό και ο ΕΝΦΙΑ πέφτει κατά 30% για κάθε ιδιοκτησία, παντού στη χώρα.

IMG_8219

Όλα αυτά θα ψηφιστούν από τη νέα Βουλή μέσα στον πρώτο μήνα και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται, με βάση το χρονοδιάγραμμα που αναλυτικά έχουμε παρουσιάσει, από την πρώτη μέρα του 2020.

kikilias_nd

Θέλω περήφανους τους απόμαχους της δουλειάς. Γι’ αυτό και εγγυόμαστε το ύψος των συντάξεων και των επιδομάτων. Μειώνουμε τις εισφορές για σύνταξη από 20% σε 15%. Και σταδιακά καταργούμε Τέλος Επιτηδεύματος και Εισφορά Αλληλεγγύης», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

pleuris_nd

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στα ζητήματα ασφάλειας καταδικάζοντας απερίφραστα την «τρομοκρατική» όπως την χαρακτήρισε επίθεση στα γραφεία της Athens Voice.

Μάλιστα, έστειλε μήνυμα σε «κάθε είδος μπαχαλάκηδες», όπως είπε, ότι η ανοχή τελειώνει στις 8 Ιουλίου.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη: