Μητσοτάκης: Επόμενη προτεραιότητα το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων

241
Σχολεία: Γιατί θα ανοίξουν μόνο τα Δημοτικά στις 11 Ιανουαρίου

«Επόμενη προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

«Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα για να επαναλειτουργήσουν», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο.

«Χιονοδρομικά και εστίαση μπορούν να περιμένουν» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός επίσης, στέλνοντας σαφές μήνυμα για την στόχευση της κυβέρνησης όσον αφορά στην σταδιακή επαναφορά κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην πανδημία του κορωνοϊού λέγοντας ότι η χώρα βαδίζει με μικρά και προσεκτικά βήματα στην μερική κανονικότητα.

Για τα εμβόλια ο πρωθυπουργός είπε ότι δυστυχώς η παραγωγική δραστηριότητα δεν είναι σταθερή και έτσι είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθούμε τους διεθνείς κανόνες για την παραλαβή τους. Επίσης, ανέφερε ότι στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του ευρωπαϊκού συμβουλίου θα θέσει το θέμα του διεθνούς πιστοποιητικού.

Ακόμα, είπε ότι πρέπει να αυξηθούν οι πιέσεις στην Pfizer έτσι ώστε να είναι συνεπής στα χρονοδιαγράμματα παράδοσης των εμβολίων.

Επόμενη προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων και οι άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν.