Μητσοτάκης για τον σεισμό στην Τουρκία: «Έτοιμη να βοηθήσει η Ελλάδα»(εικόνα)

282
Μητσοτάκης: Υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

«Οι ομάδες μας έρευνας και διάσωσης είναι έτοιμες να βοηθήσουν», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter o Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον ισχυρό σεισμό στην Ανατολική Τουρκία.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, εξέφρασε την ολόψυχη συμπάθειά του στον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον τουρκικό λαό μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία.

Επικοινωνία Δένδια-Τσαβούσογλου για τον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκειμένου να του εκφράσει την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον τουρκικό λαό και την τουρκική Κυβέρνηση που δοκιμάζονται από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα.

Ακόμα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την απόλυτη ετοιμότητα της χώρας μας να συντρέξει άμεσα τις προσπάθειες των τουρκικών Αρχών για την παροχή κάθε απαραίτητης βοήθειας προς τους πληγέντες.

Επίσης, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, επικοινώνησε και με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον οποίο συνεννοήθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα κλιμάκια της ΕΜΑΚ ώστε να μεταβούν στην Τουρκία, εφόσον κριθεί σκόπιμο.

Ο Νίκος Δένδιας, όπως επίσης γίνεται γνωστό, είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο ενημερώνει για τις συναφείς εξελίξεις.

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας και την αλληλεγγύη μας στον λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας για τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να βοηθήσει», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.