Μητσοτάκης: «Κοροϊδία για τους συνταξιούχους - Η αξιοπρέπεια δεν εξαγοράζεται με ένα δώρο της τελευταίας στιγμής» (Video)

133
Μητσοτάκης: «Η αξιοπρέπεια δεν εξαγοράζεται με ένα δώρο της τελευταίας στιγμής»

Σφοδρή κριτική στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τις πρακτικές που ακολουθεί άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πάτρα.

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να βαφτίσει ένα επίδομα της τελευταίας στιγμής σύνταξη, ένα κουτσουρεμένο επίδομα καλοδεχούμενο αλλά όχι σύνταξη», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Μου είπε ένας συνταξιουχος ότι δεν πρέπει να ευχαριστήσει τον κ.Τσίπρα για το επίδομα αλλά εμάς που προηγούμαστε γιατί ο πρωθυπουργός έδωσε το επίδομα επειδή είμαστε πρώτοι μήπως και μικρύνει τη διαφορά. Η αξιοπρέπεια δεν εξαγοράζεται με ένα δώρο της τελευταίας στιγμής», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Σε έξι μέρες έχουμε Εκλογές, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι αυτές οι ευρωεκλογές έχουν διαφορετικό βάρος σε σχέση με τις προηγούμενες καθώς οι πολίτες ψηφίζουν μετά από τέσσερα χρόνια μετά από όλα τα βάρη που υπέστησαν.

Αυτή η κάλπη δεν επιτρέπει ίσες αποστάσεις, ούτε κόμματα μίας χρήσης ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορώ να μην σχολιάσω την αποτυχημένη απόπειρα του πολιτικού μου αντιπάλου να αντιγράψει κακέχτυπα του Ανδρέα Παπανδρέου, η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε αυτή την κάλπη δεν έχει θέση η χαλαρή ψήφος ή σε κόμματα που δεν έχουν μέλλον, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. "Αποφασίζουμε την ερχόμενη Κυριακή με λογική αλλά και με καρδιά και ψηφίζουμε την ενωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία", είπε χαρακτηριστικά

"Οι πολίτες δεν παρασύρονται από φθηνά κόλπα και προπαγάνδα της τελευταίας στιγμής" τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και θα επιλέξουν ανάμεσα στο βάλτωμα του χθες και στο καλύτερο μέλλον που εγγυάται η Νέα Δημοκρατία.

"Μια Ελλάδα με λιγότερους φόρους, περισσότερες δουλειές... δεν θέλω το κράτος να είναι συνέταιρος του μικρομεσαίου, είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

"Οι συνταξιούχοι έχουν αξιοπρέπεια, δεν εξαγοράζονται με δώρα της τελευταίας στιγμής, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ζήτησε να στείλουν μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να πείσουν τους άλλους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες. Απηύθυνε μήνυμα σε όσους αποχώρησαν από τη Νέα Δημοκρατία "να επιστρέψουν σπίτι τους".

Τόνισε ότι είναι διαφορετικός ο πατριωτισμός από τον στείρο εθνικισμό και σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη πατριωτική παράταξη.

«Το μήνυμα της Πάτρας αντηχεί σε όλη την Ελλάδα. Ας έρθουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να δουν τι σημαίνει μεγάλη συγκέντρωση», είπε στην αρχή της ομιλίας του στην Πάτρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαστε με όλους τους Έλληνες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε πως «στις 26 Μαΐου θα σημάνει η μεγάλη πολιτική αλλαγή». «Σε έξι μέρες έχουμε εκλογές» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι αυτές οι ευρωεκλογές έχουν διαφορετικό βάρος σε σχέση με τις προηγούμενες, καθώς οι πολίτες ψηφίζουν μετά από τέσσερα χρόνια, έπειτα απ' όλα τα βάρη που υπέστησαν.

«Αυτή η κάλπη δεν επιτρέπει ίσες αποστάσεις, ούτε κόμματα μίας χρήσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σε αυτή την κάλπη δεν έχει θέση η χαλαρή ψήφος ή σε κόμματα που δεν έχουν μέλλον» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Αποφασίζουμε την ερχόμενη Κυριακή με λογική αλλά και με καρδιά και ψηφίζουμε την ενωμένη και ανανεωμένη Νέα Δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά.

Είμαι εδώ για να σας μιλήσω για το σχέδιό μου για μια φωτεινή Ελλάδα: Για ασφάλεια, καλύτερες δουλειές, είπε ακόμη, κατά την ομιλία του στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ στην Πάτρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι Έλληνες θα απαντήσουν σε όλα όσα έζησαν, στα πολλά ψέμματα, στον διχασμό που και σήμερα κάποιοι επενδύουν, θα απαντήσουν όμως και στην ταπείνωση της Συμφωνίας των Πρεσπών», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι επιλογές είναι ξεκάθαρες, συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Αυτή η κάλπη όμως, δεν επιτρέπει πειράματα με κόμματα μιας χρήσης. Τα διλήμματα στα οποία θα κληθείτε να απαντήσετε είναι κακάθαρα. Επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα. Επιλέγουμε την ενότητα και όχι τον διχασμό. Επιλέγουμε αξιοπρέπεια ή πολιτική χυδαιότητητα; Επιλέγουμε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Σ' αυτή την κάλπη δεν έχει θέση καμία χαλαρή ψήφος, σε κόμματα που δεν θα έχουν ρόλο την επόμενη μέρα.

Θα εργαστώ ακούραστα για μια Παιδεία για όλα τα νέα παιδιά, για να αποκτήσουν πτυχία που θα έχουν αντίκρισμα στην αγορά εργασίας. Πιστεύω στην καλύ δημόσια Παιδεία. Θα υπάρχει καλό δημόσιο πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφέρεια. Θα προσλάβουμε νέους εκπαιδευτικούς, θα προσλάβουμε νοσηλευτές γιατί όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα για καλή δημόσια περίθαλψη.

Το σχέδιό μου είναι για ασφάλεια για όλους. Οι κουκουλοφόροι θα φύγουν από τα πανεπιστήμια, θα φύγουν μια καλή. Το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί και τα πανεπιστήμια θα επιστρέψουν στους φοιτητές και τους καθηγητές. Θα προσλάβουμε και 1.500 νέους αστυνομικούς για να αισθάνεστε όλοι ασφαλείς στις γειτονιές σας.

"Στις 26 Μαΐου δεν εκλέγουμε μόνο ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους. Στις 26 Μαΐου ψηφίζουμε, τελικά, ποια Ελλάδα θέλουμε. Επιλέγουμε την αλήθεια ή το ψέμα; Την προκοπή ή την καθήλωση; Την ενότητα ή τον διχασμό; Θέλουμε σιγουριά ή ανασφάλεια; Αλλαγή ή στασιμότητα;", αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Το βράδυ της 26ης Μαΐου πρέπει να μην αμφιβάλλει κανείς ότι έχει συντελεστεί στη χώρα μια μεγάλη πολιτική αλλαγή", πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι πολίτες δεν παρασύρονται από φθηνά κόλπα και προπαγάνδα της τελευταίας στιγμής" τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα επιλέξουν ανάμεσα στο βάλτωμα του χθες και στο καλύτερο μέλλον που εγγυάται η Νέα Δημοκρατία.

Οι συνταξιούχοι έχουν αξιοπρέπεια , δεν εξαγοράζονται με δώρα της τελευταίας στιγμής, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ζήτησε να στείλουν μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα.

"Μια Ελλάδα με λιγότερους φόρους, περισσότερες δουλειές... δεν θέλω το κράτος να είναι συνέταιρος του μικρομεσαίου, είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε: Ο κ.  Τσίπρας προσπαθεί. Η καλύτερη αποδοκιμασία θα είναι η ψήφος σας στην κάλπη για τη χειρότερη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να πείσουν τους άλλους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες. Απηύθυνε μήνυμα σε όσους αποχώρησαν από τη Νέα Δημοκρατία "να επιστρέψουν σπίτι τους".

Τόνισε ότι είναι διαφορετικός ο πατριωτισμός από τον στείρο εθνικισμό και σημείωσε πως η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη πατριωτική παράταξη.