Μητσοτάκης και Βέμπερ καταδικάζουν τις μισθολογικές διαφορές των δύο φύλων με διαδικτυακό challenge (Videos)

107

Με έναν πρωτότυπο τρόπο μέσω twitter, Μάνφρεντ Βέμπερ και Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνουν την πλήρη αντίθεσή τους στις μισθολογικές διαφορές που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μεταξύ των δύο φύλων.

Την αρχή έκανε ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ανήρτησε ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Twitter, στο οποίο εμφανίζεται να μέτρα το μήκος της γραβάτας του και στη συνέχεια να την κόβει με ψαλίδι.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ θέλησε με αυτό τον τρόπο να επισημάνει τις μισθολογικές διαφορές που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανάμεσα στα δυο φύλα.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, κόβει με ένα ψαλίδι το 16,5% της γραβάτας του, όσο δηλαδή υπολογίζεται το ποσοστό της μισθολογικής διαφοράς ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες και καλεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να κάνει το ίδιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «σήκωσε το γάντι» και απάντησε με τον εξής τρόπο: «Αγαπητέ Manfred, η πρόκλησή σου γίνεται αποδεκτή! Θα δημοσιεύσω ένα βίντεο την Τρίτη, μόλις επιστρέψω από τις ΗΠΑ. Η ευαισθητοποίηση σχετικά με ένα υπαρκτό ζήτημα είναι το πρώτο βήμα για την επίλυσή του. Το #GenderPayGap δεν είναι αποδεκτό».