Μητσοτάκης: «Νέο κοινωνικό συμβόλαιο με ψηφιακά χαρακτηριστικά»

23

Tο βασικό πλαίσιο του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας γύρω από την ψηφιακή πολιτική παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση της γραμματείας στρατηγικού σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας με τίτλο “Τεχνητή νοημοσύνη στη διακυβέρνηση”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης είναι ήδη εδώ, η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση είναι ήδη εδώ, όπως είπε χαρακτηριστικά.

“Χωρίς φοβικότητα, με θάρρος και τόλμη να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Χρειαζόμαστε πλέον ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με ψηφιακά χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι η πρόσβαση σε αυτόν τον κόσμο θα γίνεται για όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, χωρίς αποκλεισμούς” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προανήγγειλε την δημιουργία ενός υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής που θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό, αποτυπώνοντας έτσι την σημασία που αποδίδει η Νέα Δημοκρατία στην νέα εποχή.

“Έχω μιλήσει για την ανάγκη να υπάρχει ένα υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής παρά τω πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα και τα βασικά εργαλεία ψηφιακής πολιτικής που σήμερα ανήκουν σε άλλα υπουργεία” επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εκδήλωση της γραμματείας στρατηγικού σχεδιασμού συνέπεσε χρονικά με την συμπλήρωση τριών χρόνων από την ημέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξελέγη στην προεδρία της Νέα Δημοκρατία, στοιχείο με το οποίο άρχισε την σύντομη τοποθέτησή του.

“Πριν από τρία χρόνια εκλέχθηκα πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μέσα από μία ανοιχτή διαδικασία. Σήμερα η Νέα Δημοκρατία είναι ανανεωμένη ενωμένη έτοιμη και δυνατή να αλλάξει την Ελλάδα. Στο δημόσιο διάλογο έχουμε δύο επιλογές. Είτε να μιλήσουμε για το μέλλον είτε να ανακυκλώνουμε τη φθορά του παρελθόντος”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.