Μητσοτάκης: Υποκρισία από Τσίπρα και Θάνου για τριάκοντα αργύρια

93
Μητσοτάκης: Υποκρισία από Τσίπρα και Θάνου για τριάκοντα αργύρια

Σκληρή κόντρα ξέσπασε στη Βουλή στη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο για το Eπιτελικό Kράτος, όταν ο Αλέξης Τσίπρας στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί την επιλογή του για τον διορισμό της Βασιλικής Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού επιτέθηκε τόσο στον Γιώργο Γεραπετρίτη όσο και στην Νίκη Κεραμέως.

Στη συνέχεια, τόσο ο Γιώργος Γεραπετρίτης όσο και η Νίκη Κεραμέως αποδόμησαν τα fake news του πρώην πρωθυπουργού.

Έπειτα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε σκληρή απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γεραπετρίτης: «Κύριε Τσίπρα έχετε δυσανεξία στην επαγγελματική απασχόληση»

Απάντωντας σε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τη συνεργασία που είχαν με αυτήν ο Γιώργος Γεραπετρίτης ο υπουργός Επικρατείας έδωσε αποστομωτική απάντησε αναφορικά με την επαγγελματική ενασχόλησή του και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

«Εγώ δεν έκρυψα ποτέ την επαγγελματική μου διαδρομή. Κατηγορείτε αυτούς που έχουν απασχοληθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα και έρχεστε λάβρος σε όσους είχαν σχέση εντολής με ιδιωτικά συμφέροντα, μέμφεστε έναν επαγγελματία γιατί ήταν υπέρ του Δημοσίου», τόνισε ο  υπουργός Επικρατείας στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Κάποιος όμως πρέπει να δουλεύει κύριε Πρόεδρε! Εάν ίσχυε η δυσανεξία σας με την επαγγελματική απασχόληση, τότε να αποδεχτούμε ότι εδώ μέσα θα έπρεπε να είναι μόνο όσοι προέρχονται από τον κομματικό σωλήνα», ανέφερε ακόμα ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι εργάστηκε ως εξωτερικός δικηγόρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με ειδική τεχνογνωσία για το Δημόσιο Δίκαιο και το Δίκαιο της Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ανέλαβα τις υποθέσεις αυτές πρωτίστως για να υπηρετήσω την Επιτροπή Ανταγωνισμού και μια και αναφέρατε και τις αμοιβές για μία παράσταση η αποζημίωσή μου ήταν 1.200 και 1.500 ευρώ εκ των οποίων φροντίσαμε το 80% να είναι φορολογία. Μπορώ όμως να σας πληροφορήσω ότι κερδήθηκε υπέρ του ελληνικού Δημοσίου το 95% των υποθέσεων που ανέλαβα», συμπλήρωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Αποδόμησε τα fake news Τσίπρα η Κεραμέως

Τα fake news του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αποδόμησε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής, τονίζοντας ότι το 2016 έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ μια διάταξη που θέσπιζε ασυμβίβαστο.

«Επί της ουσίας λέγατε ο σύζυγός που ήταν στέλεχος της Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εκλήθη για να συνδράμει στην Επιτροπή έχει ασυμβίβαστο», είπε η Νίκη Κεραμέως, λέγοντας ότι εκείνη την περίοδο (το 2009) δεν ήταν καν παντρεμένοι, ενώ η ίδια δεν είχε σχέση με το δημόσιο βίο.

«Όλα αυτά έγιναν έξι χρόνια αργότερα. Είχατε στόχο να τιμωρήσετε δύο ανθρώπους και το συγκρίνετε αυτό με την περίπτωση της κυρίας Θάνου που ήταν σύμβουλος σας και εκλήθη να λειτουργήσει ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού», πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας.

Ακόμα, η Νίκη Κεραμέως αναρωτήθηκε αν ένας «άνθρωπος θα έπρεπε να ξέρει ότι θα παντρευτεί εμένα και λίγα χρόνια αργότερα θα γινόμουνα βουλευτής».

Τσίπρας: «Να απαντήσει ο πρωθυπουργός»

«Το κοινοβούλιο διαθέτει έναν πρωθυπουργό βουβό που χρειάζεται δικηγόρο για να απαντήσει στον αρχηγό της αντιπολίτευσης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ανεβάζοντας τους τόνους στο Κοινοβούλιο, κατά τη συζήτηση για το Επιτελικό Κράτος.

«Δεν υπήρξε μομφή σε εσας κύριε Γεραπετρίτη. Ανέδειξα τη μεγάλη υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας για την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η μομφή που απέδωσα αφορά την πολιτική κρίση και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά για την επιτροπή ανταγωνισμού... », είπε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι το 2016 με την τροπολογία που ειχε καταθέσει τότε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τότε όλοι επιχειρηματολόγησαν υπερ της αντισυγματικότητας της αναδρομικής ισχύος.

«Ο βουβός πρωθυπουργός να απαντήσει ο ίδιος είπε για μια ακόμη φορά και κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει για μια ακόμη φορά να απαντήσει εάν θα επιμείνει στην τοποθέτηση του νεου διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοντολέων».

Μητσοτάκης: «Ξεφύγετε από την αντίληψη του μόνιμα αδικημένου»

Απαντώντας ο Κυριάκος Μητσοτακης στον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε:

«Διακρίνω μια ένταση και εκνευρισμό σαν να μην έχετε βρεί το σωστό σας ρόλο. Και μια ασυνέχεια με το κλίμα στα υπόλοιπα στελέχη της παράταξής σας. Το να κατηγορείτε τη Νέα Δημοκρατία για λαϊκισμό προσβάλατε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού που έδωσε εντολή με 40% να κυβερνήσει. Ξεφύγετε από την αντίληψη του αδικημένου ότι τα πηγαίνατε τόσο καλά και για κάποιον ανεξήγητο λόγο σας μαύρισε ο λαός. Τα πράγματα κ. τσίπρα δεν πήγαιναν καλά και γι αυτό μας έδωσε την εντολή ο κόσμος σε εμάς.

Οι υπουργοί έχουν το δικαίωμα να απαντούν επι προσωπικού. Μην ανησυχείτε όταν πρέπει θα σας απαντώ και εγώ. Αλλωστε μόνο για βουβό δεν μπορείτε να με κατηγορήσετε

Αναρωτιέμαι κύριε Τσίπρα, δεκάδες ερωτήσεις κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για τους μετακλητούς γιατί δεν ήρθατε να τις απαντήσετε και να μας πείτε όσα είπατε σήμερα

Το θέμα των μετακλητών δεν είναι μόνο αριθμητικό. Σας ασκήθηκε κριτική και γιατί διορίζατε τους φίλους και κολλητούς σας. Σε κάθε περίπτωση μετά από όσα είπατε ελπίζω να ψηφίσετε την διάταξη ώστε ο αριθμός να είναι προκαθορισμένος και να μην μπορεί ο κάθε υπουργός με πράξεις υπουργικού συμβουλίου να τις αυξάνει».

Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Ορίζουμε έναν ελάχιστο αριθμό μετακλητών οκτώ συγκεκριμένα και προσθέτουμε έναν για κάθε γενικό γραμματέα. Συμφωνείτε με αυτό το σχέδιο;».

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΝΑΙ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ε λοιπόν να την ψηφίσετε. Χαίρομαι που εκμαιεύω ψήγματα συναίνεσης . Συμφωνείτε να γίνονται στα υπουργικά συμβούλια ψηφοφορίες για την λήψη αποφάσεων; Αν ναι να το ψηφίσετε. Συμφωνείτε με την παροχή εξουσιών στους γενικούς διευθυντές της δημόσιας διοίκησης

ΤΣΙΠΡΑΣ: Όχι

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ε αν δεν συμφωνείτε τότε δείχνετε ότι δεν έχετε εμπιστοσύνη στους δημόσιους υπαλλήλους.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Μεταφέροντας τις αρμοδιότητες στους γενικούς διευθυντές στηρίζουμε τη δημόσια διοίκηση. Χάραξη πολιτικής από τους ίδιους τους δημόσιους υπαλλήλους

Στα ζητήματα καταπολέμησης διαφθοράς. Είχατε ή δεν είχατε υπουργό αναπλήρωτή αρμόδιο για ζητήματα καταπολέμησης διαφθοράς. Είχε και κάποιο παρατσούκλι. Ηταν ο ίδιος που έβγαινε από το Μέγαρο Μαξίμου για τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από την επανάσταση και μετά. Ρωτώ τον κάθε καλόπιστο. Είναι λογικό η καταπολέμηση διαφθοράς να είναι αρμοδιότητα κάποιου υπουργού που θα πρέπει να ελέγξει τον ευαυτό του και τους συναδέλφους υπουργούς;

Ερχομαι και στο ζήτημα της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Δεν είχα πρόθεση να αναφερθώ σε αυτό το ζήτημα που αφορά άλλο νομοσχέδιο

Είναι ευκαιρία να δώσω κάποιες απαντήσεις. Ο κ. Γεραπετρίτης είναι άξιος αυτοδημιουργητος που εγκατέλειψε μια επιτυχημένη σταδιοδρομία γοια να προσφέρει. Δεν είναι άνθρωπος του κομματικού σωλήνα και πρέπει να επιθυμούμε άξιοι άνθρωποι που έχουν πετύχει στο στίβο της επαγγελαμτικής ζωής να ασχοληθούν με την πολιτική.

Το ζήτημα λοιπόν είναι και τι κάνουν μετά οι δικαστικοί  λειτουργοί μετά την υπηρεσία τους στο δικαστικό σώμα. Όταν αναλαμβάνουν σύ,βουλοι τπου πρωθυπουργού και τοποθετούνται στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Δεν θα αναφερθώ με την αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού που ήταν νομική σύμβουλος του κ. Παππά.

Η ίδια η κυρία Θάνου έλεγε το 2009 ότι «οι καρέκλες του προεδρείου της ένωσης δικαστικών δεν είναι εφαλτήριο για πολιτικές θέσεις. Δεν επιτρέπεται να επιζητούν άλλες θέσεις καλά αμειβόμενες  όπως η θέση του προέδρου ανεξάρτητης αρχής με απολαβές 11 χιλ ευρώ γιατί έτσι δημιουργείτε πεποίθηση συναλλαγής. Ο δικαστής επιβάλλεται να υπερασπίζεται το κύρος της δικαιοσύνης».

Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτηση της κυρίας Θάνου. Την τότε. Τόσο υποκριτές είστε. Εσείς και η κυρία Θάνου που για 30 αργύρια αναλαμβάνει θέση στην ανεξάρτητη αρχή.

Λοιπόν η κυβέρνησή μας ότι είπε προεκλογικά το κάνει. Για συνέπεια μπορείτε να μας κατηγορήσετε όχι για το αντίθετο.

Για την ΕΥΠ σας ξεκαθαρίζω ότι δεν θα άλλάξει κανένας νόμος. Ας απαντήσετε όμως στον κ. Βαρουφάκη τον πρώην υπουργό σας που εδώ στην Βουλή είπε ότι η ΕΥΠ επι τον δικών σας ημερών παρακολουθιούσε τους υπουργούς σας. Ε λοιπόν απαντήστε εσείς και ο κ. Βαρουφάκης».