Μητσοτάκης: Δημοψήφισμα οι Ευρωεκλογές - Ολέθριες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

33
Μητσοτάκης: Ολέθριες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Ολέθριες χαρακτήρισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η συζήτηση θα γραφτεί στην ιστορία ως μια χαμένη ευκαιρία.

«Παρά τις προσπάθειές μας να διαμορφώσουμε πλαίσιο συνεννόησης, η κυβέρνηση τα απέρριψε όλα αυτά (που πρότεινε η Νέα Δημοκρατία). Υπενθυμίζω ότι είχα προτείνει προσωπικά στον κ. Τσίπρα να αναλάβουμε κοινή ευθύνη απέναντι στους νέους μας. Να ψηφίσουμε μαζί το άρθρο 16 και 24. Δεν τολμήσατε κ. Τσίπρα να κάνετε ούτε αυτό. Δεν λυπάμαι για εσάς. Λυπάμαι για τη χώρα και το μέλλον των νέων Ελλήνων», ανέφερε ακόμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Λυπάμαι που η συζήτηση αυτή, που αποτελεί κατά τεκμήριο κορυφαία διαδικασία που εμπλέκεται το Κοινοβούλιο, γίνεται με τα έδρανα της Βουλής άδεια. Η αναθεώρηση ουσιαστικά μένει μετέωρη. Επιβεβαιώνεται ότι ακόμα και ο καταστατικός χάρτης της χώρας αντιμετωπίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα κομματικό εργαλείο για φτηνό αντιπερισπασμό», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι ο λαός θα μετατρέψει τις επικείμενες Αυτοδιοικητικές και Ευρωπαϊκές Εκλογές σε Δημοψήφισμα απέναντι στην κυβέρνηση και την πολιτική της.

«Η κάλπη της 26ης Μαΐου θα είναι μια ευκαιρία να μιλήσουν οι πολίτες - Όλοι οι Έλληνες θα κρίνουν αυτά τα οποία έχουν βιώσει», επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και σε μερικές εβδομάδες έχουμε εκλογές, που ο λαός σε κάθε περίπτωση θα μετατρέψει σε δημοψήφισμα απέναντι στην κυβέρνηση και την πολιτική της», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας το στίγμα του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε με νόημα ότι στις 26 Μαΐου είτε γίνουν τριπλές είτε τετραπλές εκλογές «όλοι οι Έλληνες θα κρίνουν αυτά που έχουν βιώσει αυτή την τετραετία και μια νέα εθνική πληγή που ανοίξατε», αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μάλιστα, τόνισε ότι δεν υπάρχουν λόγος για ανώδυνες επιλογές και άσκοπους ψήφους! «Το μήνυμα πρέπει να σταλεί και να είναι ηχηρό γιατί όλα κρίνονται στην κάλπη εκεί θα αναμετρηθεί η αλήθεια με το ψέμα», υπογράμμισε προς τον ελληνικό λαό.

Ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ καθεστώς, αλλά η Ελλάδα θα προχωρήσει χωρίς αυτόν. Την Κυριακή 26 Μαΐου η φωνή των πολιτών θα' ναι μια και ξεκάθαρη, συμπλήρωσε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.