Μητσοτάκης: Πίσω από κάθε σκάνδαλο βρίσκεται ο Νίκος Παππάς, τον καλύπτει ο Τσίπρας; (Video)

126
Μητσοτάκης: Πίσω από κάθε σκάνδαλο βρίσκεται ο Νίκος Παππάς

Oλομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις υπαρκτές υποθέσεις σκανδάλων που αφορούν τα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ εξαπελυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

Όπως μάλιστα ανέφερε: «Πίσω από κάθε σκάνδαλο βρίσκεται ο Νίκος Παππάς, τον καλύπτει ο Τσίπρας;».

Ακόμα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως ο πρωθυπουργός πως δεν τολμά να κάνει Eθνικές εκλογές γνωρίζοντας πως θα ηττηθεί και σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει την πόλωση και τον «βούρκο» αλλά και τη «χυδαία προπαγάνδα» όπως αυτή για τα περί περικοπής των δώρων από τη Νέα Δημοκρατία.

«Πίσω από κάθε σκάνδαλο κρύβεται ένας Νίκος Παππάς. Τον καλύπτει ή όχι ο κ. Τσίπρας; Ας απαντήσει», είπε και επισήμανε ότι μεγαλύτερος χορηγός της Χρυσής Αυγής είναι ο πρωθυπουργός.

Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι το βράδυ των Ευρωεκλογών θα βγούν και πολιτικά μηνύματα τα οποία θα σταλούν προς τον Αλέξη Τσίπρα μέσα απο΄την ήττα που θα υποστεί. Αυτός είναι ο λόγος, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν προκηρύσσει εθνικές εκλογές επιδιώκοντας να παραμείνει λίγους μήνες ακομη παραπάνω στην εξουσία.

«Το βράδυ της 26ης Μαΐου να μην υπάρχει αμφιβολία ποιος θα είναι ο χαμένος, θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ποιος ο νικητής, θα είναι η Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Τσίπρας δεν τολμά να κάνει εκλογές τώρα, απλώς θα χάσει σε δύο δόσεις. Αυτό που ακούω από τον κόσμο είναι μία απλή κουβέντα, “δεν πάει άλλο”. Μια καθαρή νίκη δε θα την ποσοτικοποιήσω. Το βράδυ της 26ης Μαΐου θα ξέρουν όλοι.

Μία νίκη προφανώς όχι με μία πολύ μικρή διαφορά. Η νίκη αυτή θα πρέπει να είναι μία αποδοκιμασία για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν μου φτάνει. Εγώ θα μιλάω για το μέλλον την ώρα που ο κ. Τσίπρας πετάει λάσπη. Είναι πολύ σημαντικές οι Ευρωεκλογές αλλά δε θα πρέπει να ψηφίσουμε χαλαρά. Ξεκάθαρη αποδοκιμασία στον ΣΥΡΙΖΑ και μία ξεκάθαρη επιδοκιμασία για τη Νέα Δημοκρατία. Το βράδυ των Εκλογών δε θα πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι η κλεψύδρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, υπάρχουν ακόμα υπόγειες διαδρομές, έχει αδειάσει», ανέφερε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο «κ. Τσίπρας, αδιαφορεί για το αίτημα των Ελλήνων που προκύπτει από όλη την Ελλάδα για πολιτική αλλαγή και συνεχίζει τη πολιτική της πόλωσης και του διχασμού». «Όλα στο βούρκο» είναι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας πως στόχος είναι «η απαξίωση της πολιτικής» και η δημιουργία συνθηκών για να αποτραπούν οι πολίτες από τη συμμετοχή στα κοινά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας η ατζέντα της κυβέρνησης συνδέεται με τη λάσπη και ουσιαστικά «τροφοδοτεί» την ατζέντα της Χρυσής Αυγής τονίζοντας με έμφαση πως «ο μεγαλύτερος χορηγός της Χρυσής Αυγής είναι ο πρωθυπουργός»

Η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα είναι ο διχασμός ανέφερε για να αποσαφηνίσει ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να επενδύει στον θετικό λόγο και στο μέλλον.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ρωτήθηκε και για τις σχέσεις του με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Είναι αστεία τα όσα λέει η Κυβέρνηση για τον κ. Μαρινάκη. Ο κ. Μαρινάκης είναι δημόσιο πρόσωπο. Κάνει μια πολύ βαριά καταγγελία ότι ήρθε ο κ. Παππάς εκ μέρους του κ. Τσίπρα για να δανείσει στον κ. Καλογρίτσα προκειμένου να φτιάξει ένα συριζοκάναλο. Εάν αφορούσε εμένα εγώ θα είχα ήδη προσφύγει στην Δικαιοσύνη. Έχω τυπικές σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη όπως έχω με όλους τους επιχειρηματίες. Εγώ δεν έχω σχέσεις με την διαπλοκή και ούτε έρχομαι να εξαργυρώσω γραμμάτια. Ο κ. Μαρινάκης στήριξε την κυρία Δούρου και ήταν προνομιακός συνομιλητής του κ. Τσίπρα. Τί στράβωσε δεν ξέρω...», ξεκαθάρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε μερικά από τα σημεία της συνέντευξης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στον Alpha:

Εχω πολύ καλή σχέση με τον κ. Βέμπερ αλλά η κυβέρνηση μας λέει ότι είναι ανθέλληνας και ονομάζει φιλέλληνα τον Μαδούρο.

Ο κ. Βέμπερ ήταν ο πρώτος πολιτικός που συντάχθηκε με το χρόνιο αίτημά μας να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα που σημαίνει μείωση των φόρων.

Η κεντροδεξία παράταξη είναι το μεγαλύτερο ανάχωμα στην ακροδεξιά με τον κ. Τσίπρα να πριμοδοτεί την ακροδεξιά με τις πολιτικές της.

Από την κάλπη των Ευωρεκλογών θα βγουν μεγάλα μηνύματα και πολιτικά συμπεράσματα.

Στις 26 Μαίου ο μεγάλος νικητης θα είναι η Νέα Δημοκρατία. Και ο κ. Τσίπρας δεν τολμά να κάνει Εκλογές τώρα γιατί θα χάσει. Ελπίζει λίγους ακόμη μήνες στην εξουσία.

Θέλω η ψήφος να είναι ψήφος επιδοκιμασίας στη Νέα Δημοκρατία. Είναι πολύ σημαντικές αυτές οι Εκλογές για να ψηφίσει κάποιος «χαλαρά». Το βράδυ των Εκλογών η κλεψύδρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ (γιατί έχουν ακόμη υπόγειους διαδρόμους επικοινωνίας) θα έχει αδειάσει οριστικά.

Μιλώντας για την σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών και αναφερόμενος στις καταγγελίες Μαρινάκη είπε πως αφού ρωτήθηκε θα απαντήσει: Ο κ. Μαρινάκης έκανε μια πολύ βαριά καταγγελία. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι δεν έχουμε καμιά αντίδραση από την Κυβέρνηση και τον κ. Παππά. Αν τα είχαν πει αυτά για εμένα θα είχα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Μαρινάκης να σας θυμίσω ότι στήριξε την κυρία Δούρου και στη συνέχεια δεν ξέρω τι έγινε και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορεί.

Πίσω από κάθε σκάνδαλο σήμερα κρύβεται ο Νίκος Παππάς. Τον καλύπτει ή όχι ο κ. Τσίπρας; Ας απαντήσει.

Παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη κάνει ο κ. Τσίπρας και όχι εμείς. Η υπόθεση Novartis διαφημίστηκε σαν το σκάνδαλο του αιώνα και αποδείχθηκε πολιτική σκευωρία. Η Δικαιοσύνη δεν κινήθηκε πάνω στην κατεύθυνση να ερευνήσει τις σχέσεις Novartis-γιατρών, αλλά ασχολήθηκε με μια πολιτική σκευωρία. Οι καταθέσεις μαρτύρων ήταν γνωστές σε Μέσα φιλικά προς την κυβέρνηση. Διέσυραν ανθρώπους όπως τον κ. Πικραμένο και δεν είχαν το θάρρος να ζητήσουν συγγνώμη.

Εμείς θα αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, αλλά εδώ έστησαν δέκα κάλπες στη Βουλή...

Σας θυμίζω ότι από το 2006 είχα καταθέσει πρόταση για να αλλάξει το άρθρο 86. Μας κατηγορούν τώρα ότι δεν θέλουμε να το αλλάξουμε ενώ οι υπουργοί του, Πολάκης και Καμμένος κρύβονται πίσω από αυτό το άρθρο".

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη: