Μητσοτάκης: «Προσωπικά υπεύθυνος ο Τσίπρας για τη στρατηγική της έντασης»

62

Στην βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό του 2019.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ως προσωπικά υπεύθυνο για τη στρατηγική της έντασης, η οποία όπως είπε οδήγησε και στο τρομοκρατικό χτύπημα κατά του ΣΚΑΪ.

Στρέφοντας το βλέμμα του στη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως αυτή ήταν αποτέλεσμα της «στρατηγικής της έντασης» που ακολουθεί η κυβέρνηση από τα χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ήταν στην αντιπολίτευση και κατέστησε προσωπικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό:

«Η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής είναι ένα ακόμη αποτέλεσμα της στρατηγικής της έντασης που ακολουθείτε εδώ και πολλά χρόνια. Από την εποχή που ήσασταν ακόμη στην αντιπολίτευση. Στρατηγική αντίθετη στις αντιλήψεις και τις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά και του μεγαλύτερου μέρους των πολιτών που σας είχαν ψηφίσει. Μέρος αυτής της στρατηγικής είναι η στοχοποίηση των ΜΜΕ.

Το κάνετε με συνέπεια όλοι. Στοχοποιείτε, με ύφος και επίθετα ξένα στον δημοκρατικό διάλογο, έντυπα και σταθμούς, εκδότες και δημοσιογράφους με τρόπο που δεν έχει γίνει ποτέ και από κανέναν τα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Έχετε καταγγείλει πρόσωπα και πρωτοσέλιδα, έχετε προεξοφλήσει δικαστικές αποφάσεις, έχετε αποκαλύψει μέχρι και στοιχεία πόθεν έσχες δημοσιογράφων που δεν σας αρέσουν τα γραπτά τους.

Η τρομοκρατία μπορεί να οργανώνεται σε κάποιες  γιάφκες συνωμοτών κατά της δημοκρατίας, γεννιέται όμως στα λόγια ακραίου διχασμού και στα κηρύγματα μίσους. Η τρομοκρατία θρέφεται μέσα σε μια κοινωνία που -ένα τμήμα της τουλάχιστον- έχει αποκτήσει δυστυχώς ένα αίσθημα ανοχής στη βία. Και για αυτά φέρετε και προσωπική ευθύνη, κ. Τσίπρα».