Μητσοτάκης: Πρώτο μέλημα του Κράτους είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής (Video)

171
Μητσοτάκης: Πρώτο μέλημα του κράτους η προστασία της ανθρώπινης ζωής

«Πρώτο μέλημα του κράτους είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη μεγάλη φωτιά στην Κεντρική Εύβοια, μετά τη συνεδρίαση στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, στο Χαλάνδρι.

Αύριο, Τετάρτη, θα είναι στη διάθεση της χώρας τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ιταλία και την Κροατία, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως από το πρωί της Τετάρτης θα είναι στη διάθεση της Ελλάδας τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ από την Κροατία και την Ιταλία, στο πλαίσιο του αιτήματος που κατέθεσε η Ελλάδα για βοήθεια στον ευρωπαϊκό οργανισμό πολιτικής προστασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι οι συνθήκες στην Εύβοια είναι δύσκολες, ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση ότι με τη βοήθεια του καιρού τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να υπακούν στις εντολές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής τονίζοντας πως «έχουν δώσει τον εαυτό τους, είναι ξάγρυπνοι, αλλά απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης και του σεβασμού της ελληνικής κοινωνίας».

Χρυσοχοΐδης: «Προτεραιότητα η μετακίνηση των ανθρώπων σε ασφαλές μέρος»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τους πυροσβέστες, για τους οποίους είπε ότι τους αξίζει έπαινος, καθώς καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες απέναντι στις φλόγες.

Στη συνέχεια, ο υπουργός είπε ότι προτεραιότητα αποτελεί η μετακίνηση των ανθρώπων σε ασφαλές μέρος και η διάσωση των περιουσιών τους.